Per masines muštynes Vilniuje į širdį nudurtas jaunas vyras

Vienas žmogus buvo nužudytas vėlų antradienio vakarą Vilniuje per masines muštynes, kilusias ne itin gerą reputaciją turinčioje gatvelėje greta Kalvarijų turgaus, kur visą parą veikia barai ir lošimo salonai. Pirminiais duomenimis, jaunam vyrui kelis kartus peiliu buvo smogta tiesiai į širdį. Įtariamieji paspruko, o į įvykio vietą suvažiavo itin gausios sostinės policijos pajėgos.

Per masines muštynes Vilniuje ne itin gerą reputaciją turinčioje Turgaus g. nužudytas jaunas vyras.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Per masines muštynes Vilniuje ne itin gerą reputaciją turinčioje Turgaus g. nužudytas jaunas vyras.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Dec 23, 2014, 11:07 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 9:34 AM

Incidentas Turgaus g., visai prie Kalvarijų turgavietės, įvyko apie 22 val. 30 min. Kaip vėliau pasakojo liudininkai, gatvėje, kurioje visą parą veikia barai, lombardai ir lošimo namai, iš pradžių kilo masinės muštynės. Į darbą buvo paleisti ne tik kumščiai, bet ir lazdos.

„Čia gal dvidešimt žmonių mušėsi. Tos muštynės persirito į kitą gatvės pusę ir atsirito iki gatvės vidurio. O vėliau tą sužeistą jaunuolį iki lošimo namų laiptelių palydėjo kažkokia moteris. Vaikinas atsisėdo, netrukus atsigulė ir nebejudėjo. O moteris kažkur dingo“, – įvykio vietoje pasakojo liudininkai.

Netrukus į Turgaus gatvę, gavę pranešimą apie muštynes, sugužėjo policijos pareigūnai. Greta įėjimo į vienus lošimo namus ant laiptelių jie aptiko gulintį kruviną jauną vyrą.

Atvykę greitosios pagalbos medikai jam padėti jau nebegalėjo. Vaikinas buvo miręs. Pirminiais duomenimis, jaunuoliui peiliu kelis kartus smogta tiesiai į širdį.

Neilgai trukus nustatyta nužudytojo tapatybė. Paaiškėjo, kad tai yra 24 metų vilnietis.

Antrankius uždėjo lombarde

Liudininkai policijai nurodė įtariamųjų požymius. Žmonės teigė, kad pareigūnams reikia ieškoti vyro ir moters. Aplinkinius kiemus pradėjo naršyti policijos patruliai, kai kurie pareigūnai nuvažiavo tikrinti netoliese esančios ligoninės, kur po muštynių galėjo atsidurti kai kurie incidento dalyviai. Policininkai taip pat trumpam sulaikė kelias moteris, panašias į tą, kuri dalyvavo muštynėse. Tačiau liudininkams jų neatpažinus, moterys buvo paleistos.

„Mane sulaikė pagal požymius. Bet liudininkai manęs neatpažino, pasakė, kad čia ne ta moteris, ir mane paleido. Aš maždaug jaučiu, ko ieško policija. Ta kompanija aplinkiniuose kazino sėdi dieną ir naktį. Jie priklausomi nuo lošimų. Prasilošę jie vis bando išsilieti...“ – pasakojo viena moteris, kurią policija buvo trumpam sulaikiusi.

Tuo pat metu pareigūnai apsilankė ir visai greta muštynių vietos esančiame visą parą veikiančiame lombarde. Kurį laiką bendravę su čia aptiktu jaunuoliu, policininkai jį sulaikė, uždėjo antrankius ir išvežė į policijos komisariatą. Policija kol kas neatskleidžia, dėl ko sulaikytas lombarde buvęs vaikinas. Tačiau iš karto po sulaikymo pareigūnai lombardą apžiūrėjo ieškodami tyrimui svarbių daiktų. O trečiadienio rytą Policijos departamentas lakoniškai pranešė, kad „įtariamasis neblaivus (2,01 prom. alkoholio) vyriškis (gimęs 1988 m.) uždarytas į areštinę.“

Tikimasi, kad daugiau įvykio detalių policijai padės atskleisti vaizdo kamerų, kurių Turgaus g. gausu, įrašai.

Vilniaus policija dėl nužudymo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Antras nužudymas Vilniuje per kelias pastarąsias dienas

Turgaus g., kurioje antradienio vakarą nužudytas žmogus, garsėja ne itin gera reputacija. Tai trumpa gatvelė, kurioje visą parą veikia barai, lošimo namai, lombardai. Muštynės ir smulkesni kūno sužalojimai čia – ne naujiena. Pastarasis rimtesnis incidentas Turgaus g. buvo užfiksuotas gruodžio 4 d. Tąkart pas neblaivų (2,98 prom. alkoholio) vyrą (g. 1976 m.) buvo rastas ir paimtas revolveris. Vyras buvo uždarytas į areštinę.

Antradienio vakarą įvykdytas nužudymas – jau antras Vilniuje per kelias pastarąsias dienas. Sekmadienį Vilniuje, Fabijoniškių gatvėje, buvo rasta nužudyta 1971 metais gimusi moteris. Nusikaltimu įtariamas jos sutuoktinis iš įvykio vietos paspruko, tačiau netrukus buvo surastas.

Per sulaikymą vyriškis priešinosi, bandė žalotis. Sulaikytas jis iš pradžių atsidūrė ligoninėje, o vėliau buvo uždarytas į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.