V.Jankauskas negali atsakyti, kaip atsirado J.Šikšniūtės žaizdos

Prieš pat Kalėdas – žingsniai pirmyn kraupioje išžaginimo ir nužudymo byloje. Teismas nutarė paskirti žiauriu studentės Justinos Šikšniūtės išniekinimu įtariamam Valdui Jankauskui psichiatrų ir psichologų ekspertizę. Specialistai tirs, ar vaikinas nusikaltimo metu buvo pakaltinamas ir ar galėjo dėl stiprių emocijų pamiršti kai kuriuos epizodus, kai žalojo savo auką.

„Jis teigia neprisimenąs svarbaus momento – jis negali paaiškinti, kaip atsirado dalis sužalojimų“, – aiškino prokuroras A.Stanislovaitis.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos stopkadras
„Jis teigia neprisimenąs svarbaus momento – jis negali paaiškinti, kaip atsirado dalis sužalojimų“, – aiškino prokuroras A.Stanislovaitis.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Dec 23, 2014, 4:51 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 10:41 AM

„Yra priimta ikiteisminio tyrimo teisėjo nutartis dėl teismo psichologinės ir psichiatrinės ekspertizės paskyrimo. Ją atliks Klaipėdos ekspertinis skyrius, psichologijos ir psichiatrijos ekspertai“, – portalui lrytas.lt sakė ikiteisminį tyrimą kuruojantis Klaipėdos apygardos prokuroras Aurelijus Stanislovaitis.

Keliamas klausimas, ar vaikinas nusikaltimo metu galėjo suvokti savo veiksmus ir juos valdyti. Taip pat kodėl V.Jankauskas neprisimena, kaip ant studentės kūno atsirado tam tikrų sužalojimų.

„Jis teigia neprisimenąs svarbaus momento – jis negali paaiškinti, kaip atsirado dalis sužalojimų“, – aiškino prokuroras. Psichologai, anot jo, turėtų atsakyti į klausimą, ar nusikaltimo metu V.Jankauskas galėjo būti tokios emocinės būklės, dėl kurios galėtų neprisiminti dalies įvykių.

Ekspertai su V.Jankausku bendraus sausį. Vienai dienai jie susitiks su įtariamuoju areštinėje. „Jei ekspertai negalės atsakyti į iškeltus klausimus, tada bus skiriama stacionarinė ekspertizė Utenoje, įtariamasis bus stebimas ilgesnį laiką“, – kalbėjo A.Stanislovaitis. 

Motina neišsižada

Kita V.Jankauską prieš šventes pasiekusi žinia – giedresnė. Į V.Jankausko advokatą Edvardą Staponkų praėjusią savaitę kreipėsi jo motina. Jai rūpėjo sūnaus būklė ir galimybės jam pagelbėti. 

Portalas lrytas.lt jau rašė, kad iškart po sūnaus sulaikymo moteris patyrė šoką, labai išgyveno. Kad būtų lengviau ir kad išvengtų aplinkinių kamantinėjimo, ji išvažiavo pas dukterį į Angliją. Vos grįžusi šią savaitę kreipėsi į sūnaus advokatą.

Macikų gyventoja rimtu nusikaltimu įtariamo V.Jankausko neišsižadėjo. „Baikit, apie tai negali būti nė kalbos. Ji padės, kuo galės, ir palaikys ryšius. Tiek seserys, tiek motina“, – po susitikimo tikino E.Staponkus. 

V.Jankausko ir jos motinos tarpininkas, kol vyks bylos nagrinėjimas, bus E.Staponkus. „Palaikysiu su ja ryšius. Turiu pasakyti, kaip jis jaučiasi, ko jam reikia, kur pinigus persiųsti, kokius ir kaip siuntinius perduoti“, – aiškino advokatas. Moteris gynėjui pasakojo, kad negali išeiti iš namų, nes bijo visuomenės dėmesio.

„Artimieji yra šokiruoti, kad labai juos per televiziją, žiniasklaidą puola, jie nenori jokių interviu, jokio viešumo. Kuo dėti sesuo, motina? Jis pats neranda atsakymo, kodėl taip padarė, tai ką gali motina pasakyti?“ – klausė E.Staponkus.

Advokatas nerimavo dėl V.Jankausko motinos sveikatos. Ji esą gali ir kokią nors ligą įsivaryti. Moteris gauna kelių šimtų litų neįgalumo pensiją.

Sūnų ji apibūdino labai gerai. „Jis nebuvo nei girtuoklis, nei mušeika. Pats visus mušeikas, girtuoklius smerkdavo“, – motinos žodžius prisiminė teisininkas.

V.Jankausko tėvas netrukus po sūnaus sulaikymo viešai jo išsižadėjo. Anot advokato, priežastis paprasta – tėvas šeimą paliko, kai sūnui buvo  treji metai. „Tiek jam tas sūnus ir reikalingas. Todėl ir atsisakyti, matyt, jam lengva. Jei būtų šeimoje buvęs,  jo neatsisakytų“, – įsitikinęs teisininkas. 

23 metų vaikinas įtariamas lapkričio 16-osios vakare Šilutės rajone išžaginęs ir palikęs mirti Klaipėdos universiteto studentę 20 metų J.Šikšniūtę. Už tai jam gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?