Žmona – į vežimėlį, o vyras – į kalėjimą

Biliardo lazda žmonai per galvą trenkęs ir ją neįgaliąja pavertęs šilališkis nuteistas 6 metams nelaisvės. Vyras teigė netroškęs tokios baigties, o jį iš pusiausvyros išvedė nuolat priekabių ieškanti sutuoktinė.

Šilalės rajono gyventojas J.Raudonius artėjančias šventes sutiks už grotų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Šilalės rajono gyventojas J.Raudonius artėjančias šventes sutiks už grotų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

Dec 23, 2014, 6:41 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 12:59 PM

63 metų Juozas Raudonius tikriausiai vylėsi artėjančias šventes sutikti namuose, nes Klaipėdos apygardos teismo sprendimą galima skųsti.

Į posėdį jis atėjo šventiškai pasipuošęs ir buvo priblokštas išgirdęs, kad yra suimamas teismo salėje.

J.Raudonius ir 3 metais jaunesnė Vida Raudonienė kartu gyveno tris dešimtmečius, o teismo salėje atsidūrė skirtingose barikadų pusėse.

Vyras griebėsi lazdos dėl, atrodytų, menkos priežasties – moteris pajudino kamuoliukus ant biliardo stalo ir sutrikdė žaidimą.

Lazda trenkė per galvą

Konfliktas Šilalės rajono Pajūrio miestelyje įvyko šįmet vasario 28-osios popietę.

„Jūros“ bare, kuris iki šiol priklauso abiem sutuoktiniams, nes dar tebevyksta skyrybų procesas, J.Raudonius su draugu Zigmu žaidė biliardą.

Į salę atėjusi V.Raudonienė paprašė vyro pagalbinių patalpų raktų. Jis nesutiko jų duoti. Tada moteris paėmė kelis biliardo kamuoliukus ir juos parideno ant stalo.

Pykčio pagautas J.Raudonius staiga užsimojo storuoju biliardo lazdos galu ir trenkė žmonai per viršugalvį. Smūgio būta stipraus – lazda perlūžo per pusę. V.Raudonienė prarado sąmonę ir atsidūrė ligoninėje.

Visos bėdos – dėl moters

„Mane ištiko koma, atsipeikėjau tiktai po trijų parų.

Tai buvo ne pirmas kartas, jis visą gyvenimą smurtavo“, – Klaipėdos apygardos teisme pasakojo neįgaliojo vežimėlyje sėdinti moteris.

Jai buvo diagnozuotas atviras kaukolės kaulo lūžis, ištiko paralyžius.

Ligonei teko atlaikyti dvi operacijas, ilgą reabilitacijos laiką. Sveika buvusi moteris dabar tiktai 20 procentų darbinga.

„Medikai stebėjosi, kad man pavyko likti gyvai po tokių sužalojimų. Bet nežinau, kada galėsiu ir ar išvis galėsiu vaikščioti, esu prikaustyta prie vežimėlio, esu niekas. O anksčiau turėjau savo bendrovę, verčiausi prekyba, viešuoju maitinimu, vairavau automobilį.

Dabar be kitų pagalbos aš nieko negaliu. O jis net neatsiprašė“, – sielvartavo nukentėjusioji.

Ji neslėpė, kad visos problemos šeimoje prasidėjo dėl kitos moters.

Kartu negyveno 4 metus

Iki šiol neteistas, aukštąjį mokslą baigęs, automobilių prekybos įmonę turėjęs J.Raudonius pateikė savą versiją: „Teisme meluojama, klastojami faktai, keičiasi įvykių traktavimas.

Su žmona negyvenu jau 4 metus. Susikroviau daiktus ir viską palikęs išvažiavau į Šilalę.

Iki to įvykio bare 14 mėnesių jai nebuvau pasakęs nė žodžio, kad neįsipliekstų nereikalingų diskusijų, vengdavau jos. O ji vis ieškojo priekabių, kaltino nebūtais dalykais, buvo apskundusi Mokesčių inspekcijai. Ir tądien kelis kartus provokavo.“

Teisiamasis aiškino, kad tądien vyko biliardo varžybos, tęsėsi biliardo turnyras.

Dvi partijas pralaimėjęs vyras stengėsi atsigriebti trečiojoje. Jam neblogai sekėsi, bet viską sumaišė žmona, todėl jis ir nesusivaldė.

Prisiminė nukąstą ausį

Teisme liudijusi poros duktė neslėpė, kad tėvas mušdavo ne tik motiną, bet ir ją bei seseris. Į policiją jos nesikreipė, nes bijojo tėvo pykčio. Esą jis tapo ypač agresyvus, kai susidėjo su meiluže.

V.Raudonienė teismui pateikė 200 tūkst. litų neturtinės žalos ieškinį. Advokatė tikino, kad moteris iškentėjo didžiulius skausmus – ne tik fizinius. Ir dabar ji be dukrų pagalbos neišsiverčia.

Tačiau teismas priteisė dešimteriopai mažiau – 20 tūkst. litų.

„Šitaip sprogo šeimos pūlinys. Bandžiau to išvengti, išėjau iš namų, bet tą dieną viskas susikaupė ir sprogo po jos nuolatinių provokacijų. Kas galėtų tai atlaikyti?

Kodėl boksininkas Mike’as Tysonas nukando varžovui ausį? Matyt, ne veltui, juk jis ne valgyti norėjo...“ – filosofavo J.Raudonius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.