Dieveniškių pasieniečiams įkliuvo sienos pažeidėjai iš Gruzijos

Dieveniškių užkardos pasieniečiai Šalčininkų rajone sulaikė 7 gruzinus, kurie į Lietuvą nelegaliai pateko iš Baltarusijos. 4 sulaikytieji pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje.

Dieveniškių pasieniečiams įkliuvo sienos pažeidėjai iš Gruzijos.<br>VSAT nuotr.
Dieveniškių pasieniečiams įkliuvo sienos pažeidėjai iš Gruzijos.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 29, 2014, 1:24 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 1:01 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, šeštadienį VSAT Vilniaus rinktinės Dieveniškių užkardos pareigūnai patruliavo palei sieną su Baltarusija Šalčininkų rajono Vaškelių kaimo prieigose. Šiose apylinkėse auga miškas. Netoli sienos linijos patruliai pastebėjo grupę asmenų, kuriuos sulaikė.

Į Dieveniškių užkardą su asmeniniais daiktais buvo pristatyti 4 suaugusieji ir 3 nepilnamečiai. Jie turėjo Gruzijoje išduotus įvairius dokumentus ar liudijimus, tačiau nė vienas neturėjo paso su viza, suteikiančia teisę legaliai patekti į Šengeno erdvę. Suaugusiųjų, tarp kurių buvo viena moteris, amžius yra 32-eji ir 33-eji.

Dieveniškių pasieniečiai nustatė ir vietą, kur pažeidėjai kirto sieną iš Baltarusijos.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Moteris ir nepilnamečiai pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje. Apie tai VSAT pareigūnai informavo Migracijos departamentą, atsakingą už šias procedūras. Pirmadienį priešpiet prieglobsčio pasiprašę užsieniečiai buvo Vilniaus rinktinėje. 3 suaugusius gruzinus pasieniečiai uždarė į areštinę.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 172 Gruzijos piliečius, bandžiusius neteisėtai patekti į Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.