Dviguba žmogžudystė Kaune: įtariamasis paliko žinutę

Kriminalistai iš Vilniaus ir Kauno tik apie 4 valandą ryto išsiskirstė trumpam pailsėti. Dviejų žmonių nužudymu įtariamo 36 metų Nerijaus Kalaušio paieškai mestos seniai neregėtos pareigūnų pajėgos.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2014-12-29 09:38, atnaujinta 2018-01-18 01:55

Kraupaus nusikaltimo aplinkybės pradėjo aiškėti sekmadienio popietę – laidos „TV pagalba“ žurnalistė 31 metų Viltė Stankutė-Butkienė sekmadienį rasta negyva savo namuose Giraitėje (Kauno r.). Šalia rastas 37 metų vyriškio kūnas.

Abu kauniečiai žiauriai subadyti peiliu, moteriai aštriu įrankiu perrėžtas kaklas.

Beveik neabejojama, kad žmogžudystė įvykdyta naktį į šeštadienį. Tokią versiją sustiprina įtariamojo įrašas socialiniame tinkle „Facebook“. Jis atsiprašė bičiulių, kuriuos galbūt įskaudino ar pasakė kažką bloga.

Vyriškis prašė jo neieškoti ir neskambinti, nes jis esą nusprendė pasitraukti iš gyvenimo.

Kriminalistai kritiškai vertina šį įrašą ir spėja, kad tai gali būti mėginimas suklaidinti seklius. Didžiausia tikimybė, kad N.Kalaušis paspruko į užsienį. Iš įvykio vietos jis galėjo pasišalinti žalios spalvos automobiliu „VW Passat“ (2001 m., HGU 457). 

Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius lrytas.lt patvirtino, kad įtariamojo paieška vykdoma ir užsienyje. Tokiais atvejais itin svarbu nustatyti, kurioje vietoje žmogus kirto sieną ir kokia kryptimi juda.

„Įtariamojo paieškoms mestos labai didelės pajėgos“, – tikino D.Valkavičius. 

V.Stankutės-Butkienės draugai pasakojo, jog neva ji su N.Kalaušiu artimai bendravo daugiau kaip pusmetį, tačiau santykių visiškai nenutraukė ir su kitu bičiuliu.

Spėjama, kad pastarąjį aptikus draugės namuose N.Kaulaušį ištiko pykčio priepuolis ir pačiupęs peilį jis žiauriai subadė žmones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.