Be gailesčio senutę daužęs chuliganas kalės 5 metus

Vilniaus apygardos teismas 34 m. lentvariškį Romualdą Karčiauską už tai, kad jis dėl chuliganiškų paskatų sunkiai sužalojo senyvo amžiaus kaimynę nuteisė penkerių metų laisvės atėmimu, pranešė Vilniaus apygardos atstovė spaudai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 30, 2014, 10:07 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 10:56 PM

Kaip rašoma pranešime, teismas nustatė, kad R.Karčiauskas 2014 m. rugsėjį gyvenamojo namo bendrame koridoriuje, būdamas stipriai apsvaigęs nuo alkoholio, triukšmavo ir daužė kaimynams duris.

Vidurnaktį triukšmo neapsikentusi šio namo gyventoja N.S. išėjo į koridorių sudrausminti chuliganiškai besielgusio R.Karčiausko.

Einančią atgal į butą N.S., iš už nugaros pasivijo R.Karčiauskas, sugriebė nukentėjusiąją už plaukų ir tyčia kumščiu sudavė į veidą.

Ant grindų parkritusią senutę R.Karčiauskas kojomis bei rankomis talžė daugybę kartų.

Sunkiai sužalota N.S. skubiai buvo išvežta į ligoninę, kurioje ji po mažiau nei savaitės mirė.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad N.S. mirties priežastis nėra susijusi su sumušimais. Išvadoje nurodė, kad N.S. mirė nuo toli pažengusios bendrinės aterosklerozės, todėl R.Karčiauskui buvo pateikti kaltinimai tik dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė ne tik į kaltinamojo parodymus, bet ir į padaryto nusikaltimo objektyvias aplinkybes: nusikaltimo padarymo įrankius, būdą, sužalojimų kiekį, jų pobūdį, vietą ir t.t.

Nuosprendyje pažymima, kad kaltinamasis mušdamas nukentėjusiąją suvokė, jog kelia grėsmę pastarosios sveikatai ir numato galimas pasekmes.

Taip pat teismas konstatavo, kad R.Karčiauskas, sunkiai sutrikdydamas nukentėjusiosios sveikatą, veikė netiesiogine tyčia.

R.Karčiauskas gailėjosi dėl padaryto nusikaltimo, neneigė tai, ką padarė. Teismas tai laikė lengvinančia aplinkybe.

R.Karčiauskas Valstybinei ligonių kasai turės sumokėti beveik 2 tūkst. 800 litų už N.S. gydymą.

Teismas iš dalies tenkino nukentėjusiosios dukros civilinį ieškinį ir priteisė jai 10 tūkst. litų neturtinę žalą.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Vilniaus apygardos teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.