Dviguba žmogžudystė: įtariamasis prabilo apie įniršio naktį

Dviejų žmonių nužudymu įtariamas 36 metų Nerijus Kalaušis bendrauja su tyrėjais, pasakoja įvykio aplinkybes ir, atrodo, gailisi dėl šiurpaus nusikaltimo. Taip apie antradienį sulaikytą kaišiadoriškį kalba su juo bendravę pareigūnai.

Prie V.Stankutės-Butkienės namų – gedulo ženklai, primenantys šiurpią naktį.
Prie V.Stankutės-Butkienės namų – gedulo ženklai, primenantys šiurpią naktį.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2014-12-30 15:09, atnaujinta 2018-01-17 21:41

N.Kalaušis įtariamas naktį į gruodžio 27-ąją Giraitėje (Kauno r.) peiliu subadęs televizijos laidų vedėją 31 metų Viltę Stankutę-Butkienę bei jos draugą 37 metų Giedrių Pavasarį. N.Kalaušis daugiau kaip pusmetį bendravo su jauna moterimi, tačiau neseniai ji pareiškė nutraukianti santykius.

Atvykęs į V.Stankutės-Butkienės namus N.Kalaušis viduje aptiko kitą vyriškį ir tai jam sukėlė pykčio priepuolį. Griebęs peilį jis subadė abu žmones.

Juos aptiko budrus kaimynas, kuris matė moters namuose nuolat degančias šviesas, tačiau į telefono skambučius niekas neatsiliepė. Vyriškis užėjo į vidų ir nustėro nuo vaizdo.

Anksčiau 6 kartus teistą N.Kalaušį gina valstybės skirtas gynėjas. Kol kas nei jis, nei pats sulaikytasis jokių prašymų bylą kontroliuojančiam prokurorui nepateikė. Jų negauta ir iš N.Kalaušio artimųjų.

Iškart po sulaikymo kaišiadoriškį apžiūrėjo medikai, tačiau jokių naujų sužalojimų ar ūmių susirgimų nenustatyta.

Naktį į antradienį N.Kalaušis praleido Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinėje, tačiau tai jam nebuvo didelis netikėtumas, mat vyriškiui už įvykdytus nusikaltimus buvo skirta laisvės atėmimo bausmė.

Rytoj prokuroras ketina prašyti teismo leidimo N.Kalaušį suimti 3 mėnesiams. Rytoj bus laidojami ir abu nužudytieji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.