32 m. vyras grasino susprogdinti keleivinį autobusą

Marijampolės policijos areštinėje atsidūrė 32 metų vyras, kuris grasino susprogdinti iš Kauno į Suvalkus važiuojantį autobusą.

Iš Rygos į Lenkiją vykstantį autobusą su 45 keleiviais grasinęs susprogdinti vyriškis atsidūrė Marijampolės policijos areštinėje.<br>Marijampolės policijos nuotr.
Iš Rygos į Lenkiją vykstantį autobusą su 45 keleiviais grasinęs susprogdinti vyriškis atsidūrė Marijampolės policijos areštinėje.<br>Marijampolės policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Dec 31, 2014, 9:45 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 8:29 PM

Kaip pranešė Policijos departamentas, antradienį apie 17 val. 38 min. Marijampolės apskrities VPK gavo pranešimą, kad vienas keleivių grasina susprogdinti maršrutinį autobusą „Mercedes-Benz“, važiuojantį keliu Kaunas–Marijampolė–Suvalkai.

Minėtas autobusas Kalvarijos savivaldybėje, Trakėnų kaime, buvo sustabdytas.

Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnams patikrinus transporto priemonę, sprogmenų nerasta.

Įtariamasis, 32 metų vyras, uždarytas į areštinę. Marijampolės policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų.

„Minėtas pilietis į šį autobusą įlipo Kaune, turėjo nedidelį bagažą.

Noriu pabrėžti, jog įtariamojo laukia puokštė ieškinių. Iš Vilniaus vyko „Aro“ pareigūnai, įvykio vietoje budėjo ugniagesių gelbėtojų, medikų, keli policijos ekipažai. Be to, ieškinius už sugadintą kelionę, sugaištą laiką gali pareikšti ir autobuso keleiviai“, – teigė Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Skirmantas Andriušis.

Lenkijos bendrovei priklausantis autobusas vyko iš Rygos per Panevėžį, Kauną, Marijampolę, Kalvariją į kurortinį Lenkijos miestą Augustavą. Autobuse buvo 45 keleiviai, daugiausia – užsieniečiai.

Specialiosios tarnybos ant kojų buvo sukeltos po to, kai Marijampolės budėtojui bendruoju pagalbos telefonu paskambinęs vyriškis pareiškė turįs dvi granatas, kurias ketina susprogdinti autobuse.

Pirmiausia autobusą pasivijo ir Trakėnų kaime ties degaline sustabdė Kalvarijos patrulių ekipažas. Po to atvyko jų kolegos iš Marijampolės bei „Aro“ pareigūnai.

Išlaipinti keleiviai iš pradžių glaudėsi degalinės pastate.

Kalvarijos komisariato viršininkas Arvydas Magonitaitis bei Kalvarijos savivaldybės meras Valdas Aleknavičius pasirūpino, kad į netikėtą incidentą pakliuvę žmonės nešaltų. Keleiviai iš Trakėnų buvo suvežioti į Kalvarijos kultūros centrą. Jo darbuotojai nelaimėliams išvirė arbatos.

Paaiškėjo, jog iš Lazdijų kilęs grasintojas gerai žinomas Vilniaus policijai. Sulaikytasis už įvairius administracinius teisės pažeidimus šiemet baustas net 39 kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.