Oro uostuose pasieniečiai sulaikė ieškotus lietuvius

Vilniaus ir Kauno oro uostuose pasieniečiai sulaikė du iš Londono atskridusius teisėsaugos ieškotus lietuvius. Šiaulietis yra įtariamas nusikaltimu, o Panevėžio rajono gyventojui Europos arešto orderį yra išdavusi Austrija.

Oro uostuose pasieniečiai sulaikė Lietuvos ir Austrijos teisėsaugininkų ieškotus lietuvius.<br>VSAT nuotr.
Oro uostuose pasieniečiai sulaikė Lietuvos ir Austrijos teisėsaugininkų ieškotus lietuvius.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 31, 2014, 10:10 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 8:29 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Vilniaus oro uosto pasieniečiams antradienį įkliuvo 30-metis Šiaulių gyventojas. Jis už Anglijos įstatymų pažeidimus buvo išsiųstas iš šalies ir į Vilnių grąžintas reisu iš Londono.

Sostinės oro uosto pasieniečiai nustatė, kad šio asmens kaip įtariamojo nusikaltimo padarymu paiešką gruodžio 8 d. yra paskelbusi Šiaulių policija. Sulaikytąjį pasieniečiai po apklausos perdavė Vilniaus policijos pareigūnams.

Tikrindami iš Londono atskridusių keleivių dokumentus Kauno oro uosto pasieniečiai tą pačią dieną sulaikė 23-ejų Panevėžio rajono gyventoją. VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad jam Europos arešto orderį nuo gruodžio 10 d. yra išdavusi Austrija. Be to, šio vyro paiešką dėl administracinio teisės pažeidimo yra paskelbusi ir Panevėžio policija. Kauno oro uosto pasieniečiai Panevėžio rajono gyventoją apklausė ir perdavė Kauno policijos pareigūnams.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 666 asmenis, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos ir užsienio šalių teisėsauga. Dažniausiai tokie ieškomieji sulaikyti Lietuvos oro uostuose (325 asmenys) ir pasienyje su Baltarusija (155).

Pagal pilietybes tarp besislapsčiųjų nuo teisingumo daugiausiai buvo Lietuvos (428) piliečių. Taip pat VSAT pareigūnams įkliuvo dar 17 šalių piliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.