Neteisėtai Lietuvoje atsidūrę čečėnai grąžinti į Baltarusiją

Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai maršrutiniame autobuse sulaikė penkis neteisėtai Lietuvoje buvusius asmenis. Keturi iš jų tą pačią dieną perduoti Baltarusijos pasieniečiams, o penktasis, pateikęs dokumento klastotę, atsidūrė areštinėje.

Neteisėtai Lietuvoje atsidūrę čečėnai grąžinti Baltarusijos pareigūnams.<br>VSAT nuotr.
Neteisėtai Lietuvoje atsidūrę čečėnai grąžinti Baltarusijos pareigūnams.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-02 10:46, atnaujinta 2018-01-17 05:54

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, paskutinę 2014-ųjų dieną ties Šalčininkų rajono Rindžiūnų kaimu patruliavę Dieveniškių užkardos pasieniečiai aptiko kelių žmonių pėdsakus, vedančius iš Baltarusijos į Lietuvos teritoriją. Jais VSAT pareigūnai nusekė iki kelio Krakūnai – Dieveniškės.

Čia įtarta, jog pažeidėjai galėjo įsėsti į transporto priemonę, tad apie tai pasieniečiai informaciją perdavė kolegoms iš Gintaro Žagunio užkardos, budintiems prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos.

Pastarieji netrukus patikrinti sustabdė priemiestinį autobusą, vykusį maršrutu Daulėnai – Šalčininkai.

Kontrolės metu VSAT pareigūnai iš karto atkreipė dėmesį į įtartiną penkiukę. Paaiškėjo, kad keturi autobuso keleiviai yra neteisėtai į Lietuvą atėję 20, 24 ir du 33 metų čečėnų tautybės Rusijos piliečiai. Jų pateiktuose pasuose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę legaliai atvykti ir būti bendrijos erdvėje.

Penktasis keleivis pasieniečiams ištiesė 23 metų Slovėnijos piliečio vardu išduotą pasą bei tos pačios valstybės asmens tapatybės kortelę. Pirminiais duomenimis, abu šie dokumentai – klastotės.

Tikslią pažeidėjų patekimo į Lietuvą vietą nustatę Vilniaus rinktinės pareigūnai trečiadienį keturis rusus perdavė Baltarusijos pasieniečiams.

Klastotes pateikusiam jų bendrakeleiviui Lietuvoje teks užsibūti ilgiau. VSAT pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo bei disponavimo suklastotu dokumentu. Užsienietis uždarytas į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.