Jonavoje – suklastotų eurų antplūdis

Iš Jonavos atskriejo dar du pranešimai apie suklastotus eurus. Ekspertai tyrinės įtarimų sukėlusius 20 ir 50 eurų vertės banknotus. Klastotės jau plinta ir kituose šalies miestuose.

Pareigūnams apie suklastotus eurus pirmąkart šiemet pranešta sausio 4-ąją.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pareigūnams apie suklastotus eurus pirmąkart šiemet pranešta sausio 4-ąją.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jan 6, 2015, 10:18 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 10:07 PM

Jonavos gyventojas pranešė, kad sekmadienį vakare nepažįstamam žmogui už 290 eurų pardavė žaidimų kompiuterį ir gavo 14 banknotų po 20 eurų bei vieną 10 eurų banknotą. Kitą dieną vyriškiui kilo įtarimų, kad 20 eurų banknotai gali būti suklastoti. Juos patikrinus įtarimai pasitvirtino.

Tą pačią dieną Jonavoje užfiksuotas dar vienas labai panašus nusikaltimas. Vietos gyventojas klastočių gavo už parduotą žaidimų kompiuterį „X-Box“. Jis paėmė aštuonis 20 eurų vertės banknotus. Apgavystė paaiškėjo vėliau, kai pardavėjas pats mėgino atsiskaityti gautais banknotais. Tik tuomet pastebėta, kad jie su tuo pačiu numeriu.

Pareigūnai neatmeta, kad šie nusikaltimai susiję.

„Banknotai pagaminti neblogai, tačiau nėra idealūs“, – kalbėjo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus 2-ojo poskyrio viršininkas Donatas Karalukas. Pasak jo, nuo tikrų skiriasi banknotų popierius, hologramos.

Kauno policijos pareigūnų rankose pirmą kartą atsidūrė netikri 20 eurų vertės banknotai. Gerokai dažniau nusikaltėliai bando klastoti 50 ir 100 eurų vertės banknotus.

Pirmadienį apie vidurdienį į parduotuvę Jonavoje atėjęs vyriškis paprašė iškeisti 50 eurų vertės banknotą. Pardavėja nesutiko suteikti tokios paslaugos. Tuomet atvykėlis paprašė parduoti kramtomosios gumos.

Banknotą patikrinusi pardavėja suabejojo jo tikrumu, todėl iškvietė apsaugos darbuotojus. Jiems nespėjus ateiti banknotą pateikęs žmogus paspruko.

Natkiškių kaimo (Šilutės r.) parduotuvėje du galimai suklastotus 50 eurų banknotus pateikė du vyriškiai. Pardavėja suabejojo pinigų tikrumu, o vyriškiai dingo.

O Panevėžyje rastas galimai suklastotas 100 eurų vertės banknotas. Jį į banką atnešė vienos vietos bendrovės vadybininkas, kuris norėjo į sąskaitą padėti 20 tūkst. eurų grynaisiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.