Buvęs Rudaminos seniūnas valstybės tarnyboje negalės dirbti 3 m.

Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija paskelbė, kad buvęs Rudaminos seniūnas Tadeušas Kulakovskis dirbti valstybės tarnautoju negalės trejus metus ir turės sumokėti 1 tūkst. 883 eurų baudą.

Buvęs Rudaminos seniūnas Tadeušas Kulakovskis valstybės tarnyboje negalės dirbti trejus metus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Buvęs Rudaminos seniūnas Tadeušas Kulakovskis valstybės tarnyboje negalės dirbti trejus metus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 20, 2015, 3:57 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 12:35 PM

Kaip rašoma Vilniaus apygardos teismo pranešime, teismas išnagrinėjo T.Kulakovskio gynėjo apeliacinį skundą, kuriuo advokatas prašė panaikinti pirmos instancijos teismo nuosprendį ir išteisinti 2013 m. rugpjūtį dėl dokumentų klastojimo, panaudojimo ir piktnaudžiavimo kaltu pripažintą buvusį Rudaminos seniūną.

Vilniaus rajono apylinkės teismas T. Kulakovskį nuteisė už 13 nusikaltimų (dokumentų klastojimą ir panaudojimą) ir už vieną tęstinę nusikalstamą veiką (piktnaudžiavimą).

Jam buvo paskirta subendrinta 16 tūkst. litų (per 4 tūkst. 633 eurų) dydžio bauda ir atimta teisė trejus metus dirbti Lietuvos Respublikos vietos savivaldos struktūrose.

Nustatyta, kad T.Kulakovskis, būdamas Rudaminos seniūnu, ne tik piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, bet ir viršijo įgaliojimus būdamas atsakingas už seniūnijos viešuosius darbus, lėšų skirstymą ir kitą materialinį turtą.

Vilniaus apygardos teismo nuosprendyje pažymima, jog tai, kad T.Kulakovskis neigia padaręs jam inkriminuotus nusikaltimus, teisėjų kolegija vertina kaip gynybą.

Taip pat skundą nagrinėję teisėjai nesutiko su pirmos instancijos teismo nusikalstamos veikos – dokumentų klastojimo ir panaudojimo – kvalifikavimu, kad tos pačios rūšies nusikaltimai buvo kvalifikuoti kaip atskiri.

Šie nusikaltimai apeliacinį skundą nagrinėjusių teisėjų laikyti vienu tęstiniu nusikaltimu, už kurį įstatymo numatyta bausmė nėra susijusi su laisvės atėmimu. Už jį skiriama piniginė bauda, kurios dydis gerokai mažesnis, nei numatytas šios bausmės maksimalus dydis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.