Panevėžio veikėjas V. Matkevičius siunčiamas į pataisos namus

Lietuvos apeliacinis teismas pirmadienį buvusį Panevėžio specialiosios mokyklos vadovą Visvaldą Matkevičių pripažino kaltu dėl kyšininkavimo, dokumentų klastojimo, apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, neteisingų duomenų apie turtą ir pajamas pateikimo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 20, 2015, 5:12 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 12:23 PM

Už šias nusikalstamas veikas teismas V. Matkevičiui skyrė subendrintą bausmę – pusketvirtų metų laisvės atėmimą pataisos namuose ir 6,5 tūkst. litų baudą. Iš V. Matkevičiaus buvo nutarta konfiskuoti daugiau kaip 74 tūkst. litų vertės turto.

Teismas taip pat patenkino Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos civilinį ieškinį ir iš buvusio Panevėžio savivaldybės administracijos direktoriaus valstybės naudai priteisė beveik 72 tūkst. litų nesumokėto gyventojų pajamų mokesčio.

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė ir vienos Panevėžio bendrovės bei jos direktoriaus V. R. apeliacinius skundus.

Bendrovės direktorių V. R. dėl papirkimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo savo vadovaujamoje bendrovėje Panevėžio apygardos teismas buvo pripažinęs kaltu ir skyręs pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant dvejiems metams, ir 6 500 litų baudą. Bendrovė, kaip juridinis asmuo, buvo pripažinta kalta dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir nubausta 39 tūkst. litų bauda.

Ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai. Jie nustatė, kad V. Matkevičius paėmė kyšį iš vienos bendrovės direktoriaus, kuriam padėjo neteisėtai laimėti viešuosius pirkimus remonto darbams Panevėžio specialiojoje mokykloje atlikti.

Kyšį Panevėžio specialiosios mokyklos vadovas gavo statybos prekėmis ir paslaugomis savo statomam namui Panevėžyje.

V. Matkevičius iš kitos bendrovės paėmė kyšį už tai, kad sudarė išskirtines sąlygas šiai bendrovei įrengti kompiuterių klasę Panevėžio specialiojoje mokykloje ir žadėjo ateityje sudaryti galimybę laimėti konkursą įrengti priešgaisrinę signalizaciją ir vaizdo apsaugą jo vadovaujamoje mokykloje. Taip pat V. Matkevičius apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą Panevėžio specialiojoje mokykloje, kadangi statybines medžiagas, kurios panaudotos jo privačiam namui statyti, įtraukė į apskaitą kaip panaudotas mokyklai remontuoti.

V. Matkevičius 2002-2003 m. buvo Panevėžio miesto savivaldybės meras, 2003-2007 m. – vadovavo Panevėžio miesto savivaldybės administracijai, o pastaruoju metu dirbo Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų generaliniu direktoriumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.