Šiauliuose grasinta susprogdinti du prekybos centrus

Antradienį Šiauliuose specialiųjų tarnybų pareigūnams netrūko darbo. Per pusantros valandos gauti du pranešimai apie prekybos centruose padėtas bombas. Iš pradžių gautas anoniminis pranešimas, kad sprogmuo padėtas prekybos centre „Akropolis“. Praėjus kiek daugiau nei valandai, pareigūnai gavo anonimo žinutę, kad bomba padėta ir kitame prekybos centre „Bruklinas“.

Šiauliuose dėl grasinimo sprogimu evakuotas „Akropolis“.<br>R.Vitkaus nuotr.
Šiauliuose dėl grasinimo sprogimu evakuotas „Akropolis“.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-20 12:06, atnaujinta 2018-01-15 13:20

Prie prekybos centrų suvažiavo gausios miesto specialiųjų tarnybų pajėgos. Iš „Akropolio“ ir „Bruklino“ evakuoti visi lankytojai ir darbuotojai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente redakcijai patvirtino, kad antradienį prieš pietus gautas anoniminis pranešimas apie Šiaulių „Akropolyje“ padėtą sprogmenį.

Bendruoju pagalbos telefonu pranešimas apie galimą sprogmenį gautas 11 val. 30 min. Kaip sakė Šiaulių „Akropolio“ valdytoja Sonata Jocienė, žmonės iš pastato evakuoti per 2-3 minutes. Ji kol kas neturi duomenų, kiek tuo metu pastate buvo žmonių.

Iš karto po šio pranešimo policija įvedė planą „Skydas“, prie prekybos centro nuskubėjo visos miesto specialiosios tarnybos, evakuoti lankytojai ir darbuotojai, iškviesti „Aro“ išminuotojai.

Lygiai taip pat reaguota ir į pranešimą apie galimą sprogmenį prekybos centre „Bruklinas“. Čia taip pat atskubėjo specialiosios tarnybos, evakuoti žmonės. „Brukline“ yra įsikūręs „Senukų“ prekybos centras, kuriame visada gausu žmonių.

Dėl grasinimo susprogdinti „Brukliną“ policijai teko uždaryti eismą Pramonės gatvės atkarpoje. Ši gatvė jungia pramoninį Šiaulių rajoną su miesto centru, transporto judėjimas čia didelis. 

„Aro“ išminuotojai patikrino abu prekybos centrus, tačiau sprogmenų niekur nerado. Tik baigus patikrinimą, darbuotojams leista grįžti, netrukus į prekybos centrus pradėti leisti ir pirkėjai.

Dėl abiejų įvykių Šiaulių policija pradėjo tyrimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.