Aferų meistro palikimas – virtinė keistų ieškinių

Už sukčiavimą nuteistas Sergejus Rachinšteinas netrukus turėtų keliauti už grotų, bet teismai dar ilgai nagrinės jo ieškinius. Štai Aukščiausiajam teismui teks aiškintis, kodėl esą ne vietoje stovėjo „Norfos“ prekių vežimėliai.

Nors S.Rachinšteinas priėjo lieptą galą – nuteistas kalėti, su juo susijusios bendrovės neatsisakė keistų ieškinių.
Nors S.Rachinšteinas priėjo lieptą galą – nuteistas kalėti, su juo susijusios bendrovės neatsisakė keistų ieškinių.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas“)

Jan 21, 2015, 6:50 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 11:48 AM

Kodėl ir kiek laiko prekių vežimėliai mėtėsi prekybos centro koridoriuje?

Atsakyti į šį klausimą, pasirodo, gali tik Aukščiausiasis teismas. Jį pasiekė visų instancijų teismus apkeliavusi byla dėl prekių vežimėlių.

Pirkėjų paliktus vežimėlius ir parduotuvės „Norfa“ reklamos skydus Švitrigailos gatvėje esančiame pastate antstoliai užfiksavo dar 2009 metais.

Stovėjo šešerius metus?

Antstolius išsikvietė pastato šeimininkai – su S.Rachinšteinu siejamų bendrovių atstovai.

Iš jų patalpas parduotuvei bendrovė „Norfos mažmena“ nuomojosi nuo 2004 metų, bet jokių priekaištų dėl netvarkos bendrose patalpose nė karto nesulaukė.

Aptikę vežimėlius parduotuvei nepriklausančiose patalpose pastato savininkai iš karto kreipėsi į teismą.

Vilniaus apygardos teismo teisėjas Henrichas Jaglinskis nusprendė, kad vežimėliai pastato koridoriuje stovėjo net šešerius metus – nuo 2004 iki 2010 metų.

Užpraeitų metų spalį už didesnio, nei numatyta nuomos sutartyje, ploto naudojimą bendrovei „Construction Ace“ Vilniaus apygardos teismas iš „Norfos“ priteisė 237,5 tūkstančio litų.

Maža bendrovė praturtėjo

Nedidelei bendrovei tai buvo dovana, net 23 kartus viršijanti jos kapitalą.

Registrų centro duomenimis, su S.Rachinšteinu siejama „Construction Ace“ neturi jokio nekilnojamojo turto, o jos įstatinis kapitalas siekia tik 10 tūkstančių litų.

Kad iš antstolių nuotraukų neįmanoma nustatyti, kiek laiko vežimėliai stovėjo parduotuvei nepriklausančiose ir jai nereikalingose patalpose, „Norfos“ atstovai bandė įtikinti ir Apeliacinį teismą.

Vežimėlius ir kitus daiktus bendrojo naudojimo patalpose antstoliai užfiksavo tik du kartus per penkerius metus. Tačiau Apeliacinis teismas nusprendė, kad nemokėdama nuomos mokesčio „Norfa“ šiomis patalpomis naudojosi nuo 2004 metų.

Kas pastato savininkas?

Nekreipdamas dėmesio į tai, kad „Construction Ace“ nėra pastato savininkė, Apeliacinis teismas nusprendė: „Akivaizdu, kad ieškovas gina savo, kaip pastato savininko, teises nuo neteisėto naudojimosi pagal nuomos sutartį neperduotomis patalpomis.“

Kaip ir įprasta S.Rachinšteinui, patalpų šeimininkai ne kartą keitėsi. Vilniaus centre patalpas „Norfai“ išnuomojo LNTV, 2010 metais pastatas buvo parduotas bendrovei „Nekilnojamojo turto valdymas“, dar po metų jo šeimininke tapo bendrovė „Finiens“, o ieškinį teisme pareiškė „Construction Ace“.

Keičiantis savininkams keitėsi ir nuomojamų patalpų plotas.

Po ilgų ginčų 2012 metų rugsėjį Aukščiausiasis teismas pripažino, kad bendrovei „Norfos mažmena“ perduotų patalpų plotas yra mažesnis, nei nurodyta nuomos sutartimi.

Pasibaigus nuomos sutarčiai praėjusių metų vasarą „Norfa“ iš patalpų Švitrigailos gatvėje išsikėlė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.