Policininko klaida: nei juokis, nei verk (pareigūnai atsiprašė)

Kauno policininko surašytas dokumentas sukėlė graudų gyvūnų globėjų, siekusių, kad būtų nubausti asmenys, susiję su vilkšunės užmigdymu, šypsnį. Šioje istorijoje figūruoja ir Pažaislio vienuolyno vyresnioji sesuo Ramutė Budvytytė, organizavusi eutanaziją 5 metų kalaitei Rikai.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Jan 21, 2015, 2:28 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 10:34 AM

Panemunės komisariato tyrėjas Paulius Pilipavičius atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą, bet savo nutarime įvėlė kuriozinę klaidą.

Dvejuose nutarimo lapuose dėstoma apie Rikos atvejį, tačiau paskutinis sakinys verčia iš koto – jame kalbama jau visai apie kitą įvykį (melagingas skundas ar pranešimas), minimi asmenys A.Grinkevičius ir G.Šeniauskas, kurie žiauraus elgesio su gyvūnu istorijoje yra niekuo dėti. Konstatavęs, jog dėl melagingų žinių suteikimo nėra pagrindo patraukti atsakomybėn A.Grinkevičiaus, tyrėjas P.Pilipavičius atsisako pradėti ikiteisminį tyrimą.

„Nieko nesupratome. Policijai parašėme pareiškimą dėl žiauraus elgesio su Rika, o atsakyme – nei šis, nei tas. Net nežinome, ar nutarimas atsisakyti kelti baudžiamąją bylą yra juridiškai teisingas, ar jį dar galima skųsti – reikės pasikonsultuoti su teisininkais.

Kaip pareigūnas galėjo nematyti, po kokiu tekstu pasirašo raštą?“, – stebėjosi gyvūnų globos įstaigos „Penkta koja“ direktorė Agnė Volockytė.

2014 metų gruodžio 9 dieną R.Budvytytė nuvežė vienuolės Antaninos Andriekutės kalaitę Riką užmigdyti į Kauno gyvūnų globos tarnybą „Nuaras“, bet veterinarijos gydytojas Giedrius Survila griežtai atsisakė tai padaryti, motyvuodamas, jog keturkojė – visiškai sveika.

Gruodžio 10–ąją R.Budvytytė nuvyko į Tauragės gyvūnų gydyklą „Tauroveta“, kurioje dirbantis veterinaras Tomas Bartušis netikėtai užrašė visiškai kitą diagnozę (anstvoris, stuburo išvarža), pažymėjo, kad gydymas negalimas ir užmigdė vilkšunę.

Abejojantys T.Bartušio pasakojimo teisingumu „Penktos kojos“ atstovai dėl jo elgesio šiomis dienomis kreiptis į Lietuvos veterinarijos gydytojų asociacijos etikos komisiją.

Pareiškimas policijai teisybės surasti nepadėjo – pareigūnai patikėjo T.Bartušio ir vienuolės R.Budvytytės, o ne priešingos pusės pasakojimu.

Pareigūnai atsiprašė už klaidą

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Odeta Tumelytė:

„ Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Panemunės policijos komisariatas 2014 metų gruodžio 11 dieną gavo viešosios įstaigos „Penkta koja“ direktorės A.Volockytės pareiškimą dėl galimo žiauraus elgesio su gyvūnais.

Gruodžio 19 dieną Šančių ir Panemunės policijos nuovadoje, vadovaujantis Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekso nustatytais terminais ir nuostatomis, buvo atliktas aplinkybių patikslinimas ir priimtas procesinis sprendimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą.

Tą pačią dieną Šančių ir Panemunės policijos nuovados tyrėjas pareiškėjai priimto sprendimo originalų tekstą išsiuntė nurodytu adresu.

2015 metų sausio 5 dieną A.Volockytė papildomai kreipėsi į Šančių ir Panemunės policijos nuovadą su prašymu gauti priimto sprendimo kopijas.

Pareigūnas, priėmęs nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą, pareiškėjos prašymą geranoriškai tenkino, tačiau per klaidą pateikė ne originalų priimto nutarimo tekstą, o priimto sprendimo projektą.

Kauno apskrities policija pareiškėjos atsiprašė už techninę klaidą ir sausio 22 dieną papildomai įteiks originalo kopiją“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.