Žudikui laisvėje neužteko laiko išsiblaivyti

Pardavė metalą ir šventė

D.Zubauskas už nužudymą teisiamas jau antrą kartą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Zubauskas už nužudymą teisiamas jau antrą kartą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jan 21, 2015, 6:03 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 9:59 AM

Tik tiek apie praėjusių metų pavasarį galėjo papasakoti 24 metų Deividas Zubauskas.

Pardavė metalą ir šventė

Vilniaus apygardos teismas (VAT) trečiadienį pradėjo nagrinėti bylą, kurioje D.Zubauskas teisiamas už tai, kad praėjusių metų gegužės 26–ąją nužudė 52 metų Virgilijų D.

Priežastis paprasta – pritrūko alaus.

Tądien iš Vilniaus nakvynės namų su draugu Sergejumi išėjęs D.Zubauskas atsidūrė pas pažįstamą, gyvenantį viename bendrabutyje Kirtimų rajone. Netrukus ten užsuko ir Virgilijus D. su draugu 41 metų Andrejumi N.

Nors šie vyrai nakvynės namų gyventojų nepažinojo, buvo proga išgerti – Virgilijus D. ir Andrejus N. buvo pardavę metalo laužą ir gavę 68 litus. Už juos nusipirko alaus ir vyno.

Šeimininkas nebenorėjo gerti

Buteliai ištuštėjo, bet vyrų troškulys nedingo, todėl kompanija patraukė į degalinę. Su keturiais „bambaliais“ alaus jie į bendrabutį nebegrįžo – D.Zubauskas ir jo naujieji pažįstami Virgilijus D. ir Andrejus N. patraukė į miškelį.

Tuomet Virgilijus D. sugėrovus pakvietė į namus – Lentvario gatvėje stovintį statybos vagonėlį. Jį Virgilijui D. nupirko ir savo įmonės teritorijoje įkurdino brolis. Maždaug prieš metus su juos apsigyveno ir statybose uždarbiaudavęs Andrejus N.

D.Zubauskas prisiminė, kad jiems einant į vagonėlį, Virgilijus D. buvo užsiminęs, kad nupirks dar alaus. Tačiau alkoholio išsekintas vyras grįžęs namo užsnūdo.

Trankė pagaliu ir grotuvu

Svečias pasipiktino tokiu šeimininko elgesiu ir pažadinęs jį priminė, kad buvo pažadėta dar alaus. Virgilijus D. į svečio prašymus nereagavo ir sulaukė smūgio į veidą. Gelbėti draugo bandė eiti Andrejus N., bet buvo toks girtas, jog sunkiai atsikėlė nuo kėdės.

„Deividas pagriebė DVD grotuvą ir trenkė juo man per galvą. Tuomet kažkokiu daiktu, gal rašikliu, dūrė į akį. Nepataikė, bet sužalojo antakį. Tuomet praradau sąmonę ir nieko nebeprisimenu“, – apie muštynes tamsiame vagone pasakojo Andrejus N.

Prieš mėnesį į laisvę išėjusiam kaliniui nė vienas apgirtęs vyras nesipriešino, bet D.Zubauskas siautėjo toliau. Jis prisipažino abiems vyrams rankomis, kojomis ir po ranka rastu pagaliu sudavęs ne mažiau kaip po 20 smūgių.

Leisgyvę auką pasmaugė

Ekspertai nustatė, kad Virgilijui B. buvo suduota ne mažiau 50 smūgių, bet vyras mirė pasmaugtas. „Aš tikrai jo nesmaugiau, gal paėmęs už kaklo bandžiau pakelti“, – teisme kalbėjo savo kaltės dėl suduotų smūgių neneigiantis D.Zubauskas.

Palikęs sumuštus ir ant grindų gulinčius sugėrovus, buvęs kalinys patraukė namo. Kirtimų rajono nepažįstantis vyras ilgai ieškojo kelio ir į savo kambarį parsibastė paryčiais. Jo kruvinas kelnes ir batus ryte pamačiusiam draugui, D.Zubauskas paaiškino: „Išsitepiau darbe“.

Sumuštas Andrejus N. nubudo apie 8 valandą ryto. Pamatęs ant grindų gulintį Virgilijų D. jis iš pradžių manė, kad jis dar neišsiblaivė ir tebemiega. Kai bičiulis nepajudėjo pusvalandį, Andrejus N. iškvietė policiją.

Išvaizda nustebino brolį

Apie nelaimę buvo pranešta ir nužudytojo broliui Gintautui Andrišėnui. Su kariuomenės uniforma į teismo salę atvykęs G.Andrišėnas nustebo teisiamųjų suole pamatęs išbalusį, smulkaus kūno sudėjimo vaikiną. Jis tikėjosi, kad įveikti du vyrus galėjo stambus ir sportiškas jaunuolis.

„Norėjau daug ką tau pasakyti, bet kai pamačiau, tave tokį silpną, nebėra ką kalbėti. Kaip tu galėjai ateiti į svečius ir užmušti miegantį šeimininką? Tau reikėtų surengti linčo teismą, o dabar mokesčių mokėtojai turės tave išlaikyti“, – griežtai į kaltinamąjį kreipėsi uniformuotas vyras.

Nužudytojo brolis teisiamajam pareiškė 50 tūkstančių litų ieškinį, o laidotuvių išlaidas įvertino 4355 litais.

Žudo nuo šešiolikos metų

D.Zubauskas už nužudymą teisiamas ne pirmą kartą. 2007 metais Vilniuje, apleistame pastate jis primušė ir į šiukšlių šachtą įmurdė savo sugėrovą. Iš trečiojo aukšto šiukšlių šachta žemyn kritęs vyras žuvo. Tuomet dar nepilnametis D.Zubauskas už tai įkaltintas septyneriems metams. Prieš tai jis buvo teistas už vagystę.

D.Zubausko nesugebėjo suvaldyti nei motina, nei pedagogai. Dalį vaikystės jis praleido Čiobiškio specialiuosiuose globos namuose. Su artimaisiais jis ryšių nepalaiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.