Baltu „Mercedes“ išvažiavusi kaunietė buvo sulaikyta policijos

Praėjusio antradienio popietę Lietuvoje pasklido nerimą keliantis laiškas – išvykusi iš namų nauju automobiliu „Mercedes“ be žinios dingo 32 metų kaunietė Laura Vaitkevičiūtė.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jan 28, 2015, 11:06 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 8:43 PM

Vos tik pražuvėlės draugų išplatinta informacija buvo paviešinta, sulaukta žinios, kad ji atsirado. Trečiadienį paaiškėjo skandalingos aplinkybės – moteris tapo ne pagrobėjų ar smurtautojų auka, ji buvo sulaikyta policijos pareigūnų.

„Situacija, į kurią pakliuvo Laura, gana šlykšti. Ji buvo sulaikyta policijos pareigūnų. Nors jie žadėjo pranešti apie tai artimiesiems, to nepadarė“, – lrytas.lt sakė artimu L.Vaitkevičiūtės bičiuliu prisistatęs kaunietis.

Anot pašnekovo, L.Vaitkevičiūtė buvo sulaikyta vienoje Kauno degalinių, kai mokėdama už pirkinius pateikė galbūt padirbtą 20 eurų kupiūrą.

„Tuo metu dirbo jaunas ir mažai patyręs operatorius, jis manė, jog ir kita kupiūra, kurią pateikė Laura, suklastota. Buvo iškviesta policija, pareigūnai Laurą sulaikė. Ji pasakojo, kad pareigūnai elgėsi ne itin taktiškai. Ir gąsdino, ir žemino“, – sakė vyras.

Lrytas.lt pavyko susisiekti su pačia L.Vaitkevičiūte. Moteris patvirtino, jog buvo pakliuvusi į labai nemalonią situaciją, sakė iki šiol negalinti atsigauti nuo patirto šoko. Ji nenorėjo minėti daugiau šio incidento detalių, pažadėjo tai padaryti kiek vėliau.

Kauno Žaliakalnio policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus vadovas Stanislovas Zaikinas patvirtino, jog ši moteris iš tiesų buvo sulaikyta, tačiau plačiau komentuoti aplinkybes atsisakė.

Paklaustas, ar tiesa, jog moterį sulaikius nebuvo pranešta nežinioje likusiems jos artimiesiems, pareigūnas minėjo, jog viskas nėra taip, kaip pasakoja jos draugai. Esą spaudai pateikiama tik dalis informacijos.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Odeta Tumelytė, lrytas.lt redakcijai atsiuntė oficialų atsakymą.

„Moteris (gimusi 1982 m.) buvo sulaikyta Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnų. Tačiau ne dėl galimai padirbtos 20 eurų kupiūros.

Pareigūnai atliko pareigą ir apie sulaikymą informavo asmenį, kurio telefono numerį nurodė sulaikytoji. Moters artimieji pretenzijų pareigūnams dėl atliekamo darbo neišsakė“, – rašome policijos atstovės rašte.

Kauno apskrities policija taip pat sulaukė pilietės ir jos artimųjų prašymo daugiau informacijos neteikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.