Pareigūnai skaičiuoja naujas N.Venckienės nuodėmes

Nuo teisėsaugos Amerikoje pasislėpusios Neringos Venckienės nuodėmių sąrašą netrukus gali papildyti ir nauji epizodai, ir nauji įtarimai.

N.Venckienė ir jos bendrininkai netrukus gali sulaukti naujų įtarimų.
N.Venckienė ir jos bendrininkai netrukus gali sulaukti naujų įtarimų.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Jan 28, 2015, 5:05 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 7:26 PM

Prokuratūros ir policijos darbo grupei, tiriančiai galimas N.Venckienės nusikalstamas veikas, perduota byla, kurioje bėglė, jos giminaičiai ir gerbėjai yra įtariami dėl šmeižto, įžeidimo, trukdymo prokurorui atlikti savo pareigas ir valstybės himno išniekinimo.

Anksčiau ši byla buvo tiriama Panevėžio apylinkės prokuratūroje.

N.Venckienė viename šios bylos epizodų įtariama buvusio Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro Kęstučio Betingio šmeižimu, įžeidimu ir trukdymu jam dirbti.

Nepasidavė spaudimui

K.Betingis į N.Venckienės ir jos šalininkų priešų sąrašą pateko tariamos pedofilijos istorijos pradžioje, kai nepakluso tuometės teisėjos ir jos šeimos narių reikalavimams kuo greičiau perduoti bylą teismui.

Prokuroras tada nurodė tyrėjams detaliai išsiaiškinti, ar Drąsiaus Kedžio ir jo sesers pedofilija kaltinti Andrius Ūsas ir Jonas Furmanavičius tikrai tvirkino N.Venckienės dukterėčią, o Laimutė Stankūnaitė su seserimi Violeta Naruševičiene pardavinėjo savo vaikus pedofilams.

Tai nepatiko N.Venckienei, kuri troško, kad byla kuo greičiau atsidurtų teisme.

„Prokurorus buvo pasiekusios žinios, kad D.Kedžio giminaičiai kalbėjo, jog svarbiausia, kad byla pasiektų teismą, o ten jau jie viską sutvarkys.

Po tokio spaudimo nusprendėme, kad bylos perduoti teismui tikrai negalime“, – 2009-ųjų įvykius prisimena K.Betingis.

N.Venckienės norams nepaklusęs prokuroras patyrė itin didelį spaudimą – „violetiniai“ veikėjai prie Kauno apygardos prokuratūros surengė ne vieną piketą, dėjo laidotuvių vainikus, o prokuratūros sienas „puošė“ lipdukais su D.Kedžio atvaizdu.

Pats K.Betingis viešai buvo vadinamas pedofilu ir kaltinamas dangstantis mistinį pedofilų klaną, kurio narių sąrašo N.Venckienė iki šiol nepateikė, nors ne vienus metus žadėjo.

Išniekino Lietuvos himną

2010 metų vasario 1 dieną pasipiktinę, kad J.Furmanavičiaus ir V.Naruševičienės atžvilgiu ikiteisminis tyrimas yra nutrauktas, o L.Stankūnaitei įtarimai dėl tariamo dukters pardavinėjimo pedofilams nepareikšti, D.Kedžio ir N.Venckienės šalininkai prie Kauno apygardos prokuratūros surengė tikrą šou.

Susirinkę apie 100 žmonių reikalavo kelių prokurorų ir tuometės vaiko teisių apsaugos kontrolierės Rimantės Šalaševičiūtės atsistatydinimo, apmėtė prokuratūros valytoją sniegu, o vaikai sudainavo perdirbtą Lietuvos himną, kuriame teigta, jog Lietuva yra pedofilų žemė, kurioje nuo seno prievartaujami vaikai, o visa tai pakeis tik pedofilų mirtis ir meilė Lietuvos, kuri dega Drąsiaus (Kedžio. – Red.) širdyje.

N.Venckienės šiame mitinge nebuvo, bet išniekintą himną plėšė jos tuomet 10-metis sūnus ir pusbrolio Tado Skučo atžalos, kuriuos į piketą atsivedė N.Venckienės tetos Audronė Skučienė ir Birutė Steponkevičienė.

Užsimanė 2 milijonų litų

Neapykanta K.Betingiui buvo tokia didelė, jog N.Venckienė skundais užvertė ne tik Kauno, bet ir Generalinę prokuratūrą, – jai laikinai vadovavęs Raimondas Petrauskas neatlaikė įtampos ir Kauno prokuratūros vadovą atleido iš pareigų.

Vėliau teismas K.Betingį grąžino į darbą, o N.Venckienė teismui suraitė skundą, kuriame K.Betingį ir Generalinės prokuratūros prokurorą Redą Savicką apkaltino pažeidus jos, kaip teisėjos, teisinę neliečiamybę, ir iš jų pareikalavo dviejų milijonų litų neturtinei žalai atlyginti.

Teismas N.Venckienės skundą ir ieškinį atmetė.

Sujungė visas bėglei iškeltas bylas

Sujungti visas po skirtingas prokuratūras ir policijos komisariatus išbarstytas bylas, kuriose N.Venckienė įtariama įvairiais nusikaltimais, nuspręsta pernai lapkritį, kai teismas patenkino prokurorų prašymą ir leido suimti 2013 metų balandžio 8-ąją iš Lietuvos pasprukusią įtariamąją.

Tyrėjui grupei perduota byla – penktoji, iškelta N.Venckienei ir jos aplinkos žmonėms.

Tyrėjų darbo grupei vadovaujantis Kauno prokuratūros prokuroras Darius Jakutis teigė, kad byloje yra daugybė epizodų, kuriuose N.Venckienė viena arba su savo bendrininkais įtariami nusikalstamų veikų padarymu.

Tik išanalizavę visus epizodus tyrėjai su teisinės pagalbos prašymu kreipsis į JAV ir prašys perduoti N.Venckienę Lietuvai.

N.Venckienei jau yra pareikšta įtarimų mažiausiai pagal keturiolika Baudžiamojo kodekso straipsnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.