Saulius Paulikas į laisvę pirma laiko paleistas per klaidą

Aiškėja, kad tris vaikus girtas suvažinėjęs Saulius Paulikas į laisvę pirma laiko išėjo per klaidą, praneša „Lietuvos ryto" televizija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 28, 2015, 4:11 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 7:41 PM

Vilniaus apylinkės teismo sekretorė bylą nagrinėjusiai prokurorei neišsiuntė teismo nuosprendžio S.Pauliką paleisti pirma laiko, nors tai turėjo padaryti nedelsdama.

Dokumento negavusi prokurorė Danutė Mekionienė teismo nuosprendžio negalėjo apskųsti, todėl sausio viduryje S.Paulikas grįžo gyventi pas motiną į Skuodą. Kilus triukšmui prokurorė teismo nutartį pasiėmė pati ir ketina ją skųsti.

„Nutarties nuorašas turi būti per dieną išsiųstas nuteistajam ir prokurorui. Taip neįvyko. Bet prokurorė šiandien nuorašą paėmė ir ketina teikti skundą“, – informavo Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Tačiau 34-erių S.Paulikui duris į laisvę atvėręs teisėjas Robertas Rainys dėl savo sprendimo nedvejoja.

„Kokia nauda, kad jis, sėdėdamas pataisos namuose, gadins orą. Išėjęs į laisvę galbūt darbą susiras ir tą ieškinį greičiau atlygins, – kalbėjo R.Rainys. – Prieš įstatymą visi lygūs. Lygtinis paleidimas taikomas ir daug rimtesnius nusikaltimus padariusiems asmenims, pavyzdžiui, nužudymus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.