Vandalai išterliojo Seimo narės dukters namą

Klaipėdos priemiestyje, Tauralaukyje, atvykę policijos pareigūnai išvydo dar neregėtą vandalizmo aktą. Baltas mūrinis namas buvo aprašinėtas antirusiškais užrašais ir apipaišytas. Šiame name gyvena Valerija Ščerbina su šeima. Jos motina yra Seimo narė Irina Rozova.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė, Aušra Pilaitienė

Jan 29, 2015, 9:45 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 6:03 PM

Užrašą ant namo sienos pirmieji ketvirtadienio rytą pastebėjo kaimynai. Jie paskambino šeimininkams ir įspėjo apie išpuolį. Ant namo buvo išpurkštos raudonos žvaigždės, negrabiai ir netaisyklingai iškeverzota „Rusai eik namo“, „Laisve Lietuvai“, „Rusai NE“. Klaipėdiečiai dėl nusikaltimo kreipėsi į policiją.

V.Ščerbina negalėjo suprasti, kodėl taikiniu buvo pasirinktas jos šeimos namas. Ji pabrėžė, kad tiek ji, tiek jos vyras Ruslanas, kuris dirba jūrininku, puikiai kalba lietuviškai, sutaria su kaimynais.

Džiaugėsi, kad buvo su šeima

Jūrininku dirbantis Ruslanas Ščerbina neseniai grįžo iš reiso. „Visą pasaulį aplankiau, grįžau namo ir štai ko sulaukiau. Gerai, kad esu su šeima, žmonai vienai būtų per sunku atlaikyti tokį stresą, – kalbėjo R.Ščerbina. – Tai turbūt išpuolis prieš visą mano šeimą, mano giminę“.

Vakar vakare jie nuėjo miegoti apie pusę vienuoliktos. O šeštą ryto paskambino kaimynas ir pasakė, kad namas aprašinėtas. Kažkodėl naktį žmonės negirdėjo kaimynystėje garsiai lojančio šuns, nors šiandien jis beveik nenutyla.

„Rytą nežinojau, kaip vaikams tai paaiškinti. Mūsų dukra pirmokė, sūnui – vienuolika. Pasakiau, kad reikia važiuoti į mokyklą ir galvoti apie mokslus“, – sakė R.Ščerbina.

Klaipėdiečių namuose jau apsilankė policija ir apklausė gyventojus. Pareigūnai neabejoja, kad tai – politinė akcija, ir pažadėjo dėti visas pastangas, kad kaltininkai būtų išaiškinti.

„Mes su žmona gimėme ir visą laiką gyvename Lietuvoje, kalbame lietuviškai. Su kaimynais sutariame puikiai, nors aplinkui tik mes vieni – rusai. Iki šiol nieko panašaus nebuvo nutikę“, – teigė R.Ščerbina.

Išpuolį sieja su savo pasisakymais

Lietuvos lenkų rinkimų akcijai priklausanti I.Rozova dėl šio įvykio negalėjo atgauti žado. Dukra jai apie išpuolį pranešė ankstyvą rytą. Ją pribloškė ši žinia – anksčiau tokių dalykų nėra pasitaikę.

„Jūs pati suprantate, kaip aš dabar jaučiuosi... Dukra man paskambino septintą valandą ryto. Vedė vaikus į mokyklą, o paskambinę kaimynai pasakė pasižiūrėti, kas užrašyta ant jų namo. Kai pamatysite tuos užrašus, suprasite, kad čia ne šiaip vandalai“, – sakė I.Rozova.

Politikė išpuolį sieja su savo pasisakymais per 70-ąsias išvadavimo metines Klaipėdoje. I.Rozova baiminasi dėl savo artimųjų – ją nustebino, kad taikiniu buvo pasirinkta jos dukra su šeima.

„Aš manau, kad tai susiję su minėjimu Klaipėdoje, kur turėjau galimybę pasisakyti. Matyt, kažkam nepatinka tai, ką aš kalbu ir galvoju. Bet kuo čia dėti mano vaikai? To niekaip negaliu suprasti. Man baisu dėl savo anūkų. Vaikams tai didelė trauma, kuri lengvai nepraeis“, – kalbėjo Seimo narė.

Ji svarstė, kad jos gyvenamojoje vietoje tokį išpuolį būtų sunku surengti – politikė gyvena bute, todėl vandalai negalėtų išpaišyti jos balkono įžeidžiamais užrašais.

Anksčiau tokių išpuolių prieš politikę nebuvo. Gruodį ji kreipėsi į prokurorus dėl garbę ir orumą įžeidžiančių komentarų internete. Tačiau ikiteisminis tyrimas nebuvo pradėtas.

I.Rozova anksčiau yra dirbusi Europos Parlamento nario Valdemaro Tomaševskio padėjėja ir politinės partijos „Rusų aljansas“ narė.

Klaipėdos policija ketvirtadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl to, kad raudonais dažais buvo ištepliotas parlamentarės politinės partijos „Rusų aljansas“ narės Irinos Rozovos dukters namas.

Ikiteisminis tyrimas bus atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę dėl viešosios tvarkos pažeidimo, BNS sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Albinas Strumyla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.