Naminukės varyklą įsirengė tiesiog už gyvenamojo namo

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariato pareigūnai, gavę informacijos iš neabejingų, aktyvių bendruomenės narių, vasario 5 dieną surengė reidą Kauno rajone, Zapyškio seniūnijos, Braziukų seniūnaitijos miškuose ir vienkiemiuose. Reido tikslas – nelegalių degtindarių paieška. Reido metu Šiulių kaime, už piliečio R.N. gyvenamojo namo aptiko aparatą naminei degtinei gaminti bei paruoštų malkų.

Pakaunės gyventojas naminę degtinę gamino nesislapstydamas.<br>Kauno apskrities VPK nuotr.
Pakaunės gyventojas naminę degtinę gamino nesislapstydamas.<br>Kauno apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 9, 2015, 2:50 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 5:23 PM

R.N. iš pradžių neigė ketinimus gaminti naminę degtinę, tačiau sutiko aprodyti savo valdas. Lauko virtuvėje pareigūnai rado plastikinę statinę su 150 l raugo, taip pat ir du plastikinius indus, kuriuose buvo apie 1,5 l skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą.

Tada sodybos šeimininkas prisipažino, kad norėjo išsivirti naminės degtinės, tačiau nespėjo, nes raugas dar nebuvo tinkamai įrūgęs. Jis taip pat paaiškino visą raugo ruošimo ir naminės degtinės gaminimo procesą.

Kauno rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (LR BK) 201 str.

Pilietis R.N. prieš 1,5 metų jau buvo užkluptas verdant naminę degtinę miške, už tai jau buvo nuteistas 80 val. viešųjų darbų, tačiau išvadų nepadarė. Priešingai, net nesivargino slėptis, o ketino išsivirti naminukės tiesiog savo sodybos kieme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.