Vienintelis Nerijaus Kalaušio noras buvo išpildytas

Pernai gruodį du žmones pakaunėje nužudęs 36 metų Nerijus Kalaušis

Medikų sprendimas atvėrė kelią teisti N.Kalaušį.<br>P.Mantauto nuotr.
Medikų sprendimas atvėrė kelią teisti N.Kalaušį.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Feb 9, 2015, 4:21 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 5:10 PM

Ekspertai įvertino turimus dokumentus, pabendravo su įtariamuoju ir pateikė išvadą, kad jam net nereikalinga išsamesnė psichiatrinė ekspertizė – žmogus yra sveikas.

Tokia įvykių eiga suteikė galimybę prokurorams greičiau perduoti bylą teismui, mat ekspertizės gali užtrukti net porą mėnesių.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Kauno apygardos prokuroras Virginijus Sokolovas teismui bylą tikisi perduoti šiais metais, tačiau tikslesnės datos nenorėjo spėlioti.

Tyrimas gerokai paspartės, kai bus gautos kitos bylai reikšmingos ekspertų išvados.

Iš Kaišiadorių rajono kilęs N.Kalaušis kaltinamas praėjusių metų gruodžio 27-osios naktį Giraitėje (Kauno r.) peiliu subadęs 31 metų žurnalistę Viltę Stankutę-Butkienę ir jos bičiulį 37 metų Giedrių Pavasarį.

N.Kalaušis kurį laiką bendravo ir kartu gyveno su jauna moterimi, tačiau likus porai savaičių iki tragedijos pora išsiskyrė. Į buvusios mylimosios namus užsukusį ir kitą vyriškį aptikusį N.Kalaušį ištiko pykčio priepuolis.

Čiupęs peilį jis subadė abu žmones ir dingo. Viename socialiniame tinkle vyriškis prasitarė apie savižudybę, tačiau labai greitai kriminalistai N.Kalaušį sučiupo Kaišiadoryse.

Vyriškis iš esmės neneigė savo kaltės, tačiau atsisakė važiuoti atlikti parodymų patikrinimo įvykio vietoje.

Įtariamasis turi tokią teisę, mat parodymų patikrinimas įvykio vietoje prilyginamas patiems parodymams, tad įtariamasis gali atsisakyti juos pateikti.

N.Kalaušis šiuo metu yra suimtas ir dienas leidžia Kauno tardymo izoliatoriuje. Jis pateikė vienintelį prašymą – leisti paskambinti broliui. Vyriškiui tokia galimybė buvo sudaryta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.