Už pokštą apie bombą Tirkšlių mokykloje sumokės paauglio tėvai

Trečiadienį apie užminuotą Tirkšlių Juozo Vitkaus – Kazimieraičio pagrindinę mokyklą pranešęs anonimas neilgai džiaugėsi savo pokštu. Ikiteisminį tyrimą atliekantiems pareigūnams pakako kelių valandų, kol surado kvailai pajuokavusį nepilnametį. 

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Feb 11, 2015, 2:35 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 11:57 AM

„Vaikinukas nebuvo labai gudrus, – sakė Mažeikių rajono policijos komisariato Viešosios policijos viršininkas Talidas Ostrauskas, nenorėjęs įvardinti, kokią klaidą padarė šis paauglys. – Motyvus taip elgtis aiškinamės, bet atrodo, kad jis norėjo tiesiog pasilinksminti stebėdamas, kaip laksto specialiųjų tarnybų darbuotojai“.

Pričiuptam paaugliui neteks stoti prieš teismą, nes jam dar nėra 16 metų. Už kvailą pokštą teks atsakyti jo tėvams – sumokėti pagal pateiktas sąskaitas.

„Pateiksime sąskaitą mes, pateiks ugniagesiai, medikai, „Aro“ rinktinė“, – sakė Mažeikių viešosios policijos vadovas. 

Tirkšlių mokyklos darbas buvo sutrikdytas vieninteliu skambučiu. Trečiadienį prieš pat vidurdienį į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinęs neprisistatęs anonimas pranešė, kad įstaiga užminuota, todėl pareigūnai nedelsdami evakavo visus mokinius ir mokytojus.

„Tirkšliuose nuovados nėra, todėl iš Mažeikių atlėkę policijos pareigūnai evakavo per 150 mokytojų ir mokinių“, – portalui lrytas.lt sakė Mažeikių viešosios policijos vadovas T.Ostrauskas.

Pareigūnai aptvėrė mokyklos teritoriją ir laukė atvažiuojančių antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojų brigados. Kartu budėjo ugniagesių, greitosios medicinos pagalbos ekipažai.

„Beveik neabejojame, kad iš Klaipėdos atvažiavę išminuotojai nieko neras, bet nereaguoti į tokį pranešimą negalima“, – popiet sakė T.Ostrauskas.

Ilgamečio policijos darbuotojo manymu, melagingų pranešimų banga į provinciją atkeliavo iš didmiesčių.

„Pastarąjį kartą tokį pranešimą mes buvome gavę prieš dešimtmetį. Tikiuosi, kad tokių ateityje nebebus“, – sakė Mažeikių viešosios policijos viršininkas.

Į Tirkšlius atskubėję išminuotojai, aišku, nerado nieko. Daugiau kaip pusvalandį pastate dirbę specialistai konstatavo, kad jokio sprogmens nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.