Vogti įjunkę nepilnamečiai atsidūrė už grotų

Kuršėniškiai gali ramiau atsipūsti – mieste siautę nepilnamečiai metalų vagys pagaliau sutramdyti. Šiaulių apylinkės teismas leido įtariamuosius 15 ir 16 metų kuršėniškius suimti mėnesiui.

Apmokytas šuo padėjo surasti pasislėpusius vagišius.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Apmokytas šuo padėjo surasti pasislėpusius vagišius.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Feb 11, 2015, 10:46 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 1:00 PM

Vagišius sučiupti pavyko pirmadienio naktį, kai jie įsibrovė į sandėliuką Kuršėnuose, Durpynų gatvėje. Namo šeimininkas 58 metų kuršėniškis apie 2.30 val. išgirdo krebždesį ir pamatė, kad iš sandėliuko šmėsčioja šviesos spinduliai.

Supratęs, kad sandėliuke darbuojasi vagys, vyriškis griebė lazdą ir nuėjo tramdyti įsibrovėlių.

Sandėliuko duris pravėręs šeimininkas vienam vagišiui spėjo uždrožti lazda, bet netrukus pats pajautė smūgį į galvą ir susmuko. Tikėtina, kad vyriškiui buvo smogta kirvio pentimi.

Vagys nelaukė, kol šeimininkas atsitokės, ir nėrė į tamsą. Sandėliuke liko stovėti maišas, kurį įsibrovėliai buvo prisikrovę rastų aliumininių daiktų.

Nukentėjusiojo iškviesti pareigūnai pirmiausia suskubo paskambinti greitosios medikams, nes vyriškiui iš žaizdos galvoje bėgo kraujas. Kuršėniškis nespėjo įsidėmėti naktinių svečių, bet pareigūnams pasakė, kad tai galėjo būti apie 15 metų jaunuoliai.

Kriminalistai nutarė nelaukti aušros ir ėmė sekti sniege likusiais pėdsakais. Kitas ekipažas pasiliko stebėti K.Donelaičio gatvės, kurioje gyvena panašiais nusikaltimais įtariami paaugliai.

Sniege likusiais pėdsakais sekę pareigūnai iškart pastebėjo, kad panašias pėdas jau yra matę. Vienas seklių tokius pačius pėdsakus buvo tyrinėjęs prieš porą savaičių, kai aiškinosi vagystes K.Donelaičio gatvėje.

Šioje gatvėje sausio 23-iosios naktį buvo apvogti trys sandėliukai. Iš vieno dingo apie 100 kg metalo laužo, iš antro – aliumininis karutis ir kibiras su malkomis, iš trečio – keturi 13 colių automobilio ratlankiai.

Tekini pareigūnai pėdomis sekė kelis kilometrus laukais, krūmynais, palei geležinkelio sankasą. Sniego buvo ne visur, todėl pėdsakai dingdavo.

Galiausiai į pagalbą buvo pasitelktas Šiaulių kinologų šuo. Jis nusekė pėdsakais į tą pačią Durpynų gatvę, kurioje pasikėsinta apvogti sandėliuką.

Kriminalistai nusprendė apieškoti K.Donelaičio gatvę, kur gyvena vagystėmis įtariami jaunuoliai. Nuojauta pareigūnų neapgavo – prie vieno ūkinio pastato buvo pastebėtos jau matytos pėdos.

Netrukus abu bėgliai buvo sučiupti ir nuvežti į areštinę. Kuršėniškiams pareikšti įtarimai dėl vagystės ir sveikatos sutrikdymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.