Dailininkui L.Cicėnui – nemalonumai dėl paveikslų

Dailininkas Linas Cicėnas (47m.) pateko į nemalonią situaciją. Kūrėjas ketvirtadienį pranešė, kad jis buvo sumuštas Subačiaus gatvėje esančioje kavinėje „After 5 PM“.

L.Cicėnas jau kreipėsi į advokatus dėl jam padarytos turtinės ir neturtinės žalos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Cicėnas jau kreipėsi į advokatus dėl jam padarytos turtinės ir neturtinės žalos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Gudavičiūtė

Feb 12, 2015, 6:53 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 9:03 AM

Išvežtas į 3-ąjį policijos komisariatą dailininkas paaiškino, kad tą rytą atvyko pasiimti savo paveikslų, kurie kavinėje kabėjo nuo Kalėdų. Išvakarėse jis jau išsivežė 7 paveikslus, tačiau penki paveikslai netilpo į jo mašinos bagažinę.

Ketvirtadienį iš ryto jis atvyko pasiimti paliktų paveikslų ir norėjo patekti į kavinės patalpas. Braunantis per duris jį užpuolė apsauginis.

L.Cicėnas pajuto smūgį į galvą, buvo parblokštas ant žemės, jam buvo užlaužtos rankos už nugaros.

Policininkai paprašė dailininko pūsti į alkotesterį. L.Cicėnas tikina, kad prietaisas rodė tik nulius.

Valstybinės teismo medicinos tarnyboje buvo atliktas tyrimas, kurio metu nustatyta daugybė nubrozdinimų ir poodinių kraujosruvų veido, ausies, abiejų rankų riešų, dešinio dilbio srityje.

L.Cicėnas jau kreipėsi į advokatus dėl jam padarytos turtinės ir neturtinės žalos. Penkis paveikslus, dėl kurių kilo konfliktas, jis vertina 45 tūkst. eurų.

Trečiojo policijos komisariato darbuotojai patvirtino, kad L.Cicėnas tikrai buvo atvežtas į jų poskyrį, bet įvykį komentuoti atsisakė.

Pats įsiveržė į patalpas?

Bendrovės „Alitus“ laikinoji generalinė direktorė Rita Godelaitienė lrytas.lt sakė, kad L.Cicėnas pats išprovokavo konfliktą. Jis įsiveržė į patalpas ir apstumdė jų bendradarbį. Ji teigė turinti vaizdo įrašą.

„Nenoriu nieko daugiau informuoti“,- sakė ji.

L.Cinėnas pasakojo, kad prieš Kalėdas nutarė surengti parodą „Requiem Louis“ ir taip išreikšti savo pagarbą legendiniam džiazo muzikantui Louisui Armstrongui. Jis pasirinko kavinę, esančią priešais valstybinę filharmoniją ir ten pakabino 12 įvairaus formato drobių. Viskas rėmėsi žodiniu susitarimu.

Trečiadienį jam paskambino kavinės „After 5 pm“ direktorė Diana Dainienė ir paprašė pasiimti drobes, nes esą pasibaigė patalų nuomos sutartis.

Atvykęs 10 valandą ryto prie kavinės, L.Cicėnas pamatė daug policijos pareigūnų ir apsiverkusią D.Dainienę. Policininkai paprašė L.Cicėno pateikti savo dokumentus, užsirašė jo duomenis ir leido išsivežti paveikslus.

Tačiau į automobilio bagažinę didelės drobė netilpo. Kai po kelių valandų grįžo su kolega -- jam niekas neatidarė durų. „Nesupratau, kas vyksta. Spyriau į duris iš pykčio. Buvau emociškai sukrėstas. Paskambinau patalų savininkei Ritai Glodenienei ir pareikalavau grąžinti mano turtą“, – pasakojo dailininkas.

Jis pasakojo patyręs šoką dėl tokio nežmoniško elgesio: jo paveiksluose – dalis jo paties, o kažkas tai gali lyg niekur nieko pasiimti.

Kaišiojo dujų balionėlį

Ketvirtadienį ryte pakeliui į kavinę L.Cicėnas užėjo į Dailininkų sąjungą ir paprašė pagalbos. Tik tuomet nuėjo prie Filharmonijos. Jis teigia prie kavinės durų aiškiai pasakęs: „Atėjau pasiimti paveikslų“. Kai jo nepraleido, vyras bandė brautis į vidų ir sulaukė smūgio į kairį skruostikaulį, buvo parblokštas ant žemės. Apsauginis visą laiką kaišiojo dujų balioną prie akių.

„Gulėjau ant kiliminės dangos su uždėtais antrankiais ir kartojau: „Aš dailininkas, atėjau pasiimti paveikslų“, – pasakojo dalininkas.

Nuomininkų neįsileido pro duris

„Šiais laikais žmonės taip nesielgia“, – stebėjosi kavinės „After 5pm“ direktorė D.Dainienė ir labai gailėjo L.Cicėno.

D.Dainienės bendrovė „Labai“ nuomoja patalpas iš bendrovės „Alitus“ nuo 2013 metų. D.Dainienė sutinka, kad „Alitus" tikrai turėjo teisę ketvirtadienį nutraukti patalpų nuomos sutartį, nes ji nesumokėjo vieno mėnesio nuomos.

Tačiau atvykus pasiimti daiktų, nei jos nei buhalterės „Alitus“ vadovai neįsileido pro duris. Jie paspaudė aliarmo mygtuką „nepageidaujami asmenys patalpose“, iškvietė policiją. „Elgėsi kaip antstoliai“, – stebėjosi D.Dainienė.

Ji nesupranta, kam „Alitui“ žaisti karą. Apsauginiai saugo patalpas dieną naktį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.