Karo akademijoje susimušė kariūnai, vienas sužalotas peiliu

Penktadienį per incidentą Lietuvos karo akademijoje buvo nesunkiai sužeistas kariūnas. Preliminariais duomenimis, incidentas įvyko kariūnų tarpusavio konflikto metu, per kurį vienas iš kariūnų buvo sužeistas peiliu.

Karo akademijoje susimušė kariūnai, vienas sužalotas peiliu.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Karo akademijoje susimušė kariūnai, vienas sužalotas peiliu.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Feb 13, 2015, 4:33 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 6:29 AM

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, nukentėjusysis buvo nedelsiant nugabentas į ligoninę pirmajai medicinos pagalbai suteikti, jam nustatyta nedidelė pjautinė kojos žaizda. Šiuo metu kariūnas paleistas namo.

Įvykį tiria Lietuvos kariuomenės karo policija, Karo akademija pradėjo tarnybinį įvykio tyrimą.

Konfliktas kilo spontaniškai

Lietuvos karo akademijos viršininkas  pulkininkas Eugenijus Vosylius lrytas.lt sakė, kad akademijos viduje įvykusį incidentą vertina labai neigiamai. 

„Galiu pasakyti tik tiek, kad Karo akademijoje smurtas yra netoleruojamas. Dabar yra atliekamas tyrimas“, – sakė plk. E.Vosylius.

Pasak viršininko, konfliktas tarp dviejų pirmakursių įvyko, kaip dabar manoma, spontaniškai. Susikibusius kariūnus išskyrė kiti pirmakursiai. Tačiau visos įvykio smulkmenos turėtų paaiškėti per tyrimą.

Karo akademijos viršininkas tvirtina, kad per muštynes vienas kariūnas buvo sužalotas kišeniniu peiliuku.

„Tai buvo paprastas kišeninis peilis. Tai tikrai nebuvo šaltas ginklas, durklas ar dar kas nors. Tokių dalykų niekas nedraudžia nešiotis kiekvienam žmogui. Kišeninį peiliuką nedraudžiama nešiotis, kiekvienas kariūnas savo kuprinėje turi kažką panašaus“, – sakė plk. E.Vosylius.

Per trejus metus, kuriuos plk. E.Vosylius vadovauja Karo akademijai, tai pirmas toks atvejis šioje mokymo įstaigoje. Pasak viršininko, įvairios trintys kolektyvuose, kur daug žmonių, nieko nestebina. Tačiau smurto protrūkių Karo akademijoje dar nėra buvę.

Karo akademijai vadovaujantis pulkininkas kol kas negali pasakyti, kas gali grėsti susimušusiems kariūnams. Esą tyrimas tik pradėtas, tad reikia šiek tiek palaukti išvadų.

„Mes vadovaujamės drausmės statutu. Tai vienas dalykas. Bus įvertintas jų elgesys pagal kariuomenės drausmės statutą. O karo policija pažiūrės jau per kitą prizmę. Jeigu bus rasta kažkas nusikalstamo, sprendimą jie ir priims“, – sakė plk. E.Vosylius.

Policijos departamentas šeštadienį paskelbė kiek kityokias šio įvykio aplinkybes. Skelbiama, jod dėl pjautinių žaizdų kojoje į Vilniaus ligoninę pristatytas 19-metis Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kursantas R.R. paaiškino, jog paryčiais, apie 4 valandą,  karo akademijoje, jį miegantį užpuolė ir sužalojo kursantas. 

Vaikiną galimai užpuolusio studento duomenys tikslinami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.