Garsiajam Klaipėdos sienų terliotojui pavyko išsisukti

Trylika kartų už pastatų sienų niokojimą baustam Gintarui Genčui pavyko išsisukti nuo dar vienos piniginės baudos – teismui pritrūko įrodymų, kad jis praėjusią vasarą apipaišė geležinkelio vagoną.

G.Genčas už sienų terliojimą baustas jau daugybę kartų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
G.Genčas už sienų terliojimą baustas jau daugybę kartų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2015-02-16 10:49, atnaujinta 2018-01-13 02:16

Pernai liepos 6-sios vakarą kažkas dažais nupurškė Klaipėdos geležinkelio stoties teritorijoje stovėjusį vagoną. Peržiūrėjus vaizdo kamerų įrašus įtarta, kad tai galėjo būti vienas garsiausių Klaipėdos grafitininkų 26 metų G.Genčas. Jam buvo surašytas eilinis administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Tačiau G.Genčas neigė tą vakarą buvęs geležinkelio stotyje. Kur tuomet leido laiką, vyras neprisiminė, nes iki apklausos jau buvo praėję nemažai laiko. Jis pridūrė, kad jau porą metų pastatų niokojimų nebeužsiiminėja.

Vienas įvykio liudytojų buvo įsitikinęs, kad vagoną nuterliojo G.Genčas. Esą kai jis bandė prieiti arčiau, vienas grafitininkas iškart pabėgo, o kitas dar spėjo į krepšį susikrauti dažų flakonus ir tuomet paspruko. Tačiau teisme peržiūrėjus vaizdo medžiagą paaiškėjo, kad ten užfiksuotas ne G.Genčas. Nesurinkus pakankamai įrodymų byla buvo nutraukta.

G.Genčas už pastatų sienų niokojimą anksčiau baustas trylika kartų. Jis paprastai kaltę pripažindavo. Juo labiau, kad jo braižas jau puikiai atpažįstamas.

Vieno teismo posėdžio metu vyras aiškino, kad grafičius ant sienų piešė nuo 2009 iki 2013 metų. Jis neigė tai daręs savanaudiškais tikslais, norėdamas pakenkti žmonėms. Vyras esą seniai sirgo depresija, naktimis negalėdavo užmigti, o ši veikla ne tik padėdavo save išreikšti, bet ir nuramindavo.

Pripažinęs, kad elgėsi netinkamai, jis tikino norįs pradėti naują gyvenimą. Klaipėdos verslo kolegijoje vaikinas netrukus įgijo kompiuterininko programuotojo specialybę ir žadėjo vykti į užsienį. Tačiau kol kas jam dar teks minti teismų slenksčius.

Pernai pavasarį G.Genčas ir dar vienas žinomas Klaipėdos grafitininkas buvo užklupti piešiantys ant vieno naktinio klubo sienos. Buvo iškviesta policija. Po kiek laiko abu vyrai grįžo atkeršyti pareigūnus iškvietusiam apsaugininkui – grasino peiliu ir papurškė ašarinių dujų.

G.Genčas dažais dažniausiai purškė ant sienų užrašus „Ginov“. Gin – pirmosios jo vardo raidės, ov reiškia „one vandal“ (vienas vandalas).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.