Vilniaus policija nustatė asmenį, grasinusį sprogimu „Maximoje“

Vilniaus policija trečiadienį pagaliau nustatė asmenį, kiek daugiau nei prieš dvi savaites pagrasinusį susprogdinti visą parą veikiančią parduotuvę „Maxima“ sostinės centre.

Vilniaus policija nustatė asmenį, vasario 1-osios naktį grasinusį sprogimu visą parą veikiančioje „Maximoje“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus policija nustatė asmenį, vasario 1-osios naktį grasinusį sprogimu visą parą veikiančioje „Maximoje“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Feb 18, 2015, 3:51 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 7:53 PM

Kaip lrytas.lt jau ne kartą skelbė, vasario 1-osios naktį,  apie 1 val. 30 min.,  buvo evakuota parduotuvė „Maxima“ Mindaugo g. Paskambinęs vyras pranešė, kad parduotuvėje padėta bomba.

Telefoninis teroristas, skambindamas ir pranešdamas apie sprogmenį, nė nenutuokė, kad jis tuo metu stovėjo tiesiai priešais stebėjimo kameras. Jau žinoma, kad vyras apie bombą pranešė dar būdamas parduotuvėje. Iš karto po to jis išėjo į lauką, sėdo į automobilį ir išvažiavo.

Buvo spėjama, kad sprogimu vyras grasino dėl to, jog … negalėjo be eilės nusipirkti cigarečių. Vyras bandė išvengti eilės ir cigarečių norėjo nusipirkti užlįsdamas prieš kitus pirkėjus, tačiau buvo sudrausmintas.

Supykęs  jis pažadėjo „visiems parodyti“, pranešė apie bombą ir išvažiavo.

Visą parą veikiančios parduotuvės darbuotojai ir lankytojai buvo evakuoti, į įvykio vietą atskubėjo ne tik policija, bet ir ugniagesiai bei greitosios pagalbos medikai.

Išminuotojams apžiūrėjus parduotuvę sprogmenų nebuvo rasta.

Policijai iš karto nespėjus sulaikyti įtariamojo, buvo kreiptasi į visuomenę, pareigūnai išplatino skambinusiojo ir kartu su juo buvusių vyrų atvaizdus.

Trečiadienį įtariamasis pagaliau buvo nustatytas.

Vilniaus policija teigia, kad nustato visus melagius, kurie „pokštaudami“ informuoja apie „padėtas bombas“ ar kitaip ant kojų sukelia specialiąsias tarnybas. Kol kas sostinėje lieka neatskleistas trečiadienį po pietų sprogimu vaikų darželyje grasinęs telefoninis teroristas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.