Žiaurių plėšikų smūgių sulaukusi marijampolietė mirė ligoninėje

Marijampolės ligoninėje užgeso žiaurių plėšikų auka tapusios 84 metų moters gyvybė. Įsibrovėliai ją stipriai sužalojo prieš dvi savaites. Pareigūnai sulaikė tris įtariamuosius.

Marijampolės policijos areštinėje trys įtariamieji, žiauriai sužaloję ir apiplėšę pensininkę, atsidūrė po nusikaltimo praėjus vos dviem dienoms.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Marijampolės policijos areštinėje trys įtariamieji, žiauriai sužaloję ir apiplėšę pensininkę, atsidūrė po nusikaltimo praėjus vos dviem dienoms.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė („Lietuvos rytas“)

Feb 18, 2015, 7:16 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 9:38 PM

„Lietuvos rytas“ rašė apie prieš keliolika dienų įvykusį drastišką garbaus amžiaus pensininkės P. užpuolimą Šunskų seniūnijos kaime.

Įtariamuosius Marijampolės kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai demaskavo per dvi paras.

Teismas trims mėnesiams suėmė netoli pensininkės gyvenantį, anksčiau už vagystes teistą 23 metų M. ir du Vilkaviškio rajono gyventojus – už smurtą teistą 27 metų J. ir 21 metų S.

Neblaivi trijulė į pensininkės namus įsiveržė vėlų vakarą.

Įsibrovėliai moters rankas ir kojas apvyniojo lipniąja juosta ir reikalavo pasakyti, kur slepiamos santaupos.

Kad pensininkė turi nemažai pinigų, žinojo ir savo sugėrovams pasakė M. Jis kaime girdėjo kalbas, kad P. pardavė žemę, sūnui nupirko keliolika tūkstančių kainuojantį automobilį.

Surišta pensininkė nuožmiai nusiteikusiems plėšikams tvirtino, kad jos pinigų slėptuvė yra lauke.

Užpuolikai ja nepatikėjo ir patys ėmė ieškoti grobio. Jie pradėjo kuisti kambarius, vartė ir laužė daiktus, tačiau pinigų neaptiko.

Susierzinę plėšikai žiauriai sumušė surištą auką. Jai nuo smūgių aptemdavo sąmonė, lūžo nosis, buvo suspardytas kūnas.

Nežinia, kuo būtų pasibaigusi egzekucija, jeigu į vidų nebūtų užėjusi greta gyvenanti senolės duktė. Nelaimėlės krauju buvo aptaškytos sienos, grindys, baldai ir net lubos.

Plėšikai spruko pasičiupę kelis pakelius cigarečių ir mobilųjį telefoną.

Pareigūnai, gavę informacijos, kad tą vakarą po kaimą važinėjo įtartinas automobilis „Alfa Romeo“, greitai nustatė jo savininką. Kriminalistai įtarė, jog sprunkantys plėšikai galėjo viršyti greitį. Iš tiesų paaiškėjo, kad šią mašiną užfiksavo pakeliui į Vilkaviškį stovintis stacionarus greičio matuoklis.

Sulaikyti įtariamieji kratėsi kaltės, bet pareigūnai juos prirėmė įkalčiais.

Lauko tualeto duobėje jie surado vieno užpuoliko kruvinas kelnes, o šiukšlių konteineryje – apdegusią kaukę, kuria savo veidą nusikaltimo metu dangstė M.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.