Prieš pasidavimą policijai – vieša budelio atgaila

„Labai gailiuosi šito poelgio, atsiprašau nukentėjusiojo, kurį mes mušėme ir filmavome“, – netvirtu balsu ketvirtadienio rytą ištarė 18-metis kaunietis Arminas Taujenis. Jo ir dar kelių liūdnai pagarsėjusių veikėjų ieško policija.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Feb 19, 2015, 11:09 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 6:10 PM

Lietuvio ir armėnės šeimoje gimęs vaikinas neslėpė jaudulio. Jis prisipažino, kad prieš trejus metus įvykdyta bendraamžio egzekucija gali sugriauti jo gyvenimą.

Vaikinas dirba, sukūręs savo šeimą augina 10 mėnesių vaiką.

Dėl ko įvyko egzekucija pasibaigęs konfliktas kaunietis užsimena tik puse lūpų, visą tiesą jis žadėjo papasakoti policijos pareigūnams, pas kuriuos ketvirtadienį vyksta kartu su advokatu.

A.Taujenis užsiminė, jog konfliktas kilo dėl menkavertės priežasties, kurią šiuo metu, sulaukus pilnametystės jam gėda prisiminti.

Lrytas.lt žiniomis, du kauniečiai bendraamžį sugalvojo žiauriai paauklėti, nes šis esą įžeidė vieno jų draugę.

Kas galėjo išplatinti didžiulį atgarsį visuomenėje sukėlusį egzekucijos įrašą, A.Taujenis sakė nenutuokiantis. Jis kategoriškai neigė tai padaręs.

Socialiniuose tinkluose ėmus plisti prieš trejus metus padarytam vaizdo įrašui, tyrimo ėmėsi ir policijos pareigūnai. Policijos departamente surengtoje spaudos konferencijoje jie sakė, kad visi konflikte dalyvavę asmenys nėra nustatyti.

Smurtą patyręs berniukas buvo apklaustas, įvykio metu jam buvo vos 14 metų. Smurtautojų tapatybės tikslinamos, bet tyrėjai mano jas jau nustatę.

Tačiau apie kilusį skandalą ūžia visas Kaunas. Kauniečiams nėra paslaptis, kad du ereliai, kurie talžė silpnesnį vaiką, gyveno Kaune, Petrašiūnų rajone. Vienas vaikinas mokėsi tuometinėje Petrašiūnų vidurinėje mokykloje. Vėliau ji buvo sujungta su kita mokymo įstaiga ir tapo Kauno humanitarine pagrindine mokykla.

Joje nebeliko pedagogų, gerai pažinojusių įtariamąjį. Žinoma tik tiek, kai vaikinas dažnai praleidinėjo pamokas.

Kauno apygardos prokuratūroje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal 140 straipsnį  “Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas“ 3 dalį.

Ketvirtadienį po pietų A.Taujenis lydimas artimųjų atvyko į policiją. Kaunietis sutiko duoti parodymus, šiandien turėtų įvykti jo apklausa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?