Gimnazijos rūsyje moterį nužudęs vyras nuteistas kalėti 10 metų

Vilniaus apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje 48 m. vilnietis Vytautas Mockus buvo kaltinamas Vilniaus V.Kačialovo gimnazijos rūsyje nužudęs savo pažįstamą 55 m. Palmirą Juškelienę.

Liudytojai kaltinamąjį apibūdino kaip ramaus būdo žmogų, todėl V.Mockaus veiksmų sumušant nukentėjusiąją teismas nelaikė spontaniškais ar išprovokuotais nukentėjusiosios.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Liudytojai kaltinamąjį apibūdino kaip ramaus būdo žmogų, todėl V.Mockaus veiksmų sumušant nukentėjusiąją teismas nelaikė spontaniškais ar išprovokuotais nukentėjusiosios.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 20, 2015, 9:04 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 3:32 PM

Bylos duomenimis nelaimė įvyko 2014 m. kovo 7 dieną V.Kačialovo gimnazijos rūsyje. Mirtimi pasibaigęs konfliktas tarp V.Mockaus ir P.Juškelienės kilo dėl lyginimo lentos. P.Juškelienė apkaltino V.Mockų, kad pastarasis už ją jai nesumokėjo 140 litų.

Nužudęs P.Juškelienę, nuteistasis iš įvykio vietos pasišalino. Sugrįžęs tos pačios dienos vakarą, suvyniojo aukos kojas į plėvelę ir apklojo ją rūsyje rasta kilimine danga, uždengė automobilio ratais.

V.Mockus dirbo minėtos gimnazijos valgykloje. Kartu su sugyventine rūpinosi moksleivių maitinimu ir, kaip pasakojo V.Mockus, P.Juškelienė kažkada jam paskolino pinigų verslui pradėti. Nuo to laiko, anot kaltinamojo, P.Juškelienė jį terorizavo dėl negrąžintos skolos.

Teisme V.Mockus bandė įrodyti, kad pirma jį užsipuolė P.Juškelienė, o jis tik bandė gintis, tačiau teismas kaltinamojo veiksmuose savigynos požymių nenustatė.

Ekspertai nustatė, kad moteriai buvo suduota 12 kartų ir trimis skirtingais įrankiais, kurie buvo keičiami, todėl gynybos nuo pavojingo puolimo versiją atmetė.

„Nukentėjusiajai padarytų sužalojimų skaičius yra per didelis apsiginti nuo puolimo“, – rašoma nuosprendyje.

Teismas konstatavo, kad situacija dėl skolos ir jos grąžinimo nebuvo nauja (tai tęsėsi ne vienerius metus), todėl lengvinančia aplinkybe nelaikyta, jog menama skola galėjo V.Mockų išvesti iš kantrybės ar paskatinti nusikalsti.

Liudytojai kaltinamąjį apibūdino kaip ramaus būdo žmogų, todėl V.Mockaus veiksmų sumušant nukentėjusiąją teismas nelaikė spontaniškais ar išprovokuotais nukentėjusiosios.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė, kad V.Mockus padarė labai sunkų tyčinį nusikaltimą, dėl kurio buvo atimta žmogaus gyvybė. Skiriant bausmės dydį, atsižvelgta, kad kaltinamasis, mušdamas nukentėjusiąją, naudojo net kelis įrankius.

Už padarytą nusikaltimą teismas V.Mockui pripažino kaltu ir skyrė 10 m. laisvės atėmimo bausmę, kurią nuteistasis turės atlikti pataisos namuose.

Teismo sprendimu V.Mockus nužudytosios artimiesiems turės sumokėti per 36 tūkst. eurų neturtinę ir turtinę žalą.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.