Į laisvę išėjęs Saulius Paulikas vengia viešumo

Neilgai laisve pasimėgavęs buvęs Skuodo policininkas ankstų

S.Paulikas atvyko į teismą<br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Paulikas atvyko į teismą<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2015-02-20 08:26, atnaujinta 2018-01-12 15:32

Šis teismas nagrinėja prokurorės Danutės Mekionienės skundą dėl S.Pauliko lygtinio paleidimo iš pataisos namų. Prokurorė neturėjo galimybės laiku apskųsti Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimo išleisti S.Pauliką į laisvę pirma laiko, nes teismo sekretorė jai neatsiuntė sprendimo.

Vos įėjęs į teismo salę S.Paulikas paprašė bylą nagrinėti neviešame teismo posėdyje – esą bus paviešintos jo asmeninio gyvenimo detalės.

„Paskelbus asmens planus, kur jis planuoja įsidarbinti ir su kuo gyventi, galima sutrukdyti jam tai įgyvendinti ir tai trukdys vykdyti lygtinio paleidimo sąlygas“, – nuteistojo prašymui pritarė advokatas.

Teismas nusprendė, jog byloje dėl lygtinio paleidimo nėra jokių paslapčių ir ją nagrinės viešame posėdyje vasario pabaigoje.

Atidėti bylos nagrinėjimą paprašė S.Pauliko advokatas tik vakar vakare susižinojęs apie bylos nagrinėjimą. Jis teigė nespėjęs susipažinti su bylos medžiaga.

S.Paulikas išėjo į laisvę, nors jam skirta laisvės atėmimo bausmė iki kitų metų lapkričio 8-osios. S.Pauliką į laisvę paleisti sausio 5-ąją nutarė Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Robertas Rainys.

Tragedija Aleksandrijoje, Skuodo rajone, įvyko 2007 metų lapkričio 7-ąją, kai girtas policininkas pražudė tris iš mokyklos ėjusius ketvirtokus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.