Buvę apsaugininkai pinigų bandė prasimanyti vogdami kurą

Du bendrovėje „ORLEN Lietuva“ apsaugininkais dirbę vyrai pasinaudoję čia įgytomis žiniomis sukūrė dyzelino grobstymo planą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Feb 23, 2015, 4:37 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 1:30 PM

Praturtėti iš vagysčių klaipėdiečiui 42 metų Vyteniui Sutkui ir mažeikiškiui 34 metų Svajūnui Kvedarui nepavyko.

Pirmą kartą už pavogtą dyzeliną net 10 tūkstančių litų litų gavę, vagišiai įkliuvo jau kitą dieną, kai vėl sugrįžo į geležinkelio stotį vogti degalų.

Teismas apribojo laisvę

Bylą, kurioje V.Sutkus ir S.Kvedaras buvo kaltinami vagyste ir pasikėsinimu pavogti, išnagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismas jiems skyrė pusantrų metų laisvės apribojimo bausmę.

Šią bausmę sumažinus trečdaliu V.Sutkaus ir S.Kvedaro laisvė bus apribota vienerius metus.

Nuteistieji įpareigoti per devynis mėnesius solidariai atlyginti bendrovei „ORLEN Lietuva“ padarytą 6 tūkstančių 58 eurų žalą.

Teismas taip pat konfiskavo dyzelino vagystėms naudotą krovininį automobilį GAZ-53.

Mintis grobstyti dyzeliną ir geležinkelio cisternų kilo V.Sutkui. Apie tokią galimybę vyras sakė sužinojęs bendraudamas su įvairiais žmonėmis.

Kadangi V.Sutkus anksčiau buvo dirbęs „ORLEN Lietuva“ apsaugininku, jis žinojo, kur ir kaip gabenamas įmonėje į cisternas supiltas kuras.

Vogtam kurui vežti įsigijo sunkvežimį

Supratęs, kad vogti nedidelį kuro kiekį neapsimoka, V.Sutkus įsigijo sunkvežimį GAZ-53 su cisterna.

Per skelbimą susirastą ir įsigytą sunkvežimį kuro vagystėms besiruošiantis vyras dar modernizavo – nupirko ir pritaisė 50 metrų ilgio žarną kurui į sunkvežimio cisterną pumpuoti.

Paruošęs automobilį V.Sutkus suprato, kad be pagalbininko neapsieis ir dalyvauti kuro vagystėse pasiūlė buvusiam bendradarbiui S.Kvedarui.

2013 metų rugsėjo mėnesį V.Sutkus nuvyko į Šiaulių geležinkelio stotį apsižvalgyti, kaip būtų galima kuo arčiau privažiuoti prie čia stovinčių traukinių sąstatų.

Vogti kuro V.Sutkus su S.Kvedaru patraukė 2013-ųjų spalio trečiosios vakare.

Atvykę prie geležinkelio stoties ir sustoję kiek atokiau jie apie tris valandas laukė, kol į stotį atriedėjo kuro sąstatas.

Už dyzeliną gavo 10 tūkstančių litų

Iš geležinkelio cisternos į sunkvežimio cisterną apie 3100 litrų dyzelino perpylę vagišiai bendrovei „ORLEN Lietuva“ padarė 14 tūkstančių 260 litų žalą.

Pavogtą dyzeliną V.Sutkus tą pačią naktį nuvežė į Mažeikius ir už 10 tūkstančių litų pardavė vienam Tirkšliuose (Mažeikių raj.) gyvenančiam ūkininkui.

Savo bendrininkui S.Kvedarui V.Sutkus davė 2 tūkstančius litų, o sau pasiliko 8 tūkstančius litų.

Per trumpą laiką tiek pinigų susižėrę vagišiai jau kitą dieną vėl atvyko prie Šiaulių geležinkelio stoties tykoti naujo grobio.

Vagišius sučiupo apsaugininkai

Tačiau antrą kartą pavogti dyzelino iš geležinkelio cisternų S.Kvedarui ir V.Sutkui nepavyko – vagišius sučiupo Šiaulių geležinkelio apsaugos darbuotojai.

Teisiamųjų suole atsidūrę buvę bendrovės „ORLEN Lietuva“ apsaugininkai pripažino savo kaltę, gailėjosi ir iš dalies atlygino padarytą žalą.

Priimdamas sprendimą teismas atsižvelgė į tai, kad abu kaltinamieji anksčiau nebuvo teisti, be to – abu turi darbą.

Išklausyti jiems skelbiamo nuosprendžio S.Kvedaras ir V.Sutkus į teismą neatvyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.