Knygų apie mafiją herojus teisme nieko nepešė iš autoriaus

Su Kauno mafija sietas 48 metų Regimantas Kairys nieko nepešė, kaltindamas šmeižtu žurnalistą Dailių Dargį.

R.Kairiui (nuotr.) nepavyko prisiteisti iš žurnalisto D.Dargio pinigų už tariamai patirtą neturtinę žalą.<br>V.Balkūno nuotr.
R.Kairiui (nuotr.) nepavyko prisiteisti iš žurnalisto D.Dargio pinigų už tariamai patirtą neturtinę žalą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Feb 27, 2015, 2:41 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 2:57 AM

Kauno apylinkės teismas penktadienį nepatenkino R.Kairio reikalavimų pripažinti D.Dargį kaltu dėl šmeižto ir priteisti iš jo 100 tūkst. eurų neturtinę žalą.

Kartu su Kauno Daktarų gaujos autoritetais teisiamųjų suole dėl nužudymo atsidūręs, bet bausmės išvengęs 48 metų R.Kairys tvirtino, jog žurnalistas jį neva apjuodino savo knygose „Tikroji Daktarų istorija“ ir „Kruvinasis mafijos maršrutas“.

Anot D.Dargio, šiose knygose išdėstyti faktai atitinka tikrovę, jis rėmėsi dokumentais ir patikimų šaltinių pasakojimais.

Žurnalistas aprašė 2000 metais įvykdytą nusikaltimą – Edmundo Borodino, dirbusio vieno Daktarų lyderių Egidijaus Abariaus namuose, žmogžudystę. E.Borodinas buvo E.Abariaus samdomas darbininkas. E.Borodino kūnas buvo paslėptas Kulautuvos girininkijos (Kauno r.) miškuose.

Palaikai buvo rasti tik 2009 metais. Teisėsaugos pareigūnai dėl šio nusikaltimo kaltinimus pareiškė keliems su Daktarų grupuote siejamiems asmenims, tarp jų ir R.Kairiui.

R.Kairys kalėjimo išvengė ne todėl, kad žmogžudystės byloje buvo įrodytas visiškas jo nekaltumas. Sausas iš balos jis išlipo suėjus senaties terminui.

Vienas liudytojų D.Dargio byloje, teisėsaugos pareigūnas Rymantas Gedvilas, nurodė, jog buvo gauta duomenų apie R.Kairio dalyvavimą E.Borodino nužudyme.

Beje, vienas R.Kairio verslo partnerių buvo įtakingas Daktarų grupuotės narys Virginijus Silvestravičius.

„Pagal objektyviuosius požymius šmeižimu laikomas tikrovės neatitinkančios informacijos apie žmogų paskleidimas. Tikrovės neatitinkanti, galinti paniekinti ar pažeminti asmenį informacija yra prasimanytos ar klaidingos žinios.

Nustatyta, kad knygoje aprašyti faktai yra išplaukę iš ikiteisminio tyrimo medžiagos bei priimto teismo nuosprendžio“, – konstatavo teisėja Liuba Kymantienė, priėmusi išteisinamąjį nuosprendį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.