Moterį Vilniuje suvažinėjęs vyras pernai irgi partrenkė žmogų

Vilniaus miesto apylinkės teismas 10 parų leido suimti vyrą, kuris antradienį pėsčiųjų perėjoje Vilniuje suvažinėjo moterį ir iš įvykio vietos paspruko. Prokuroras prašė skirti 2 mėn. suėmimo terminą. Teisme paaiškėjo, kad pernai vasarą jis buvo patekęs į panašią avariją – būdamas girtas partrenkė dviračiu važiavusią merginą.

Prokuratūra penktadienį paprašė teismo leidimo įtariamąjį suimti.<br>D.Umbraso nuotr.
Prokuratūra penktadienį paprašė teismo leidimo įtariamąjį suimti.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

2015-02-27 13:21, atnaujinta 2018-01-12 03:06

Penktadienį įtariamasis buvo atvežtas į teismą. Vedamas koridoriais, jis visą laiką žiūrėjo į žemę, galvos nė karto nepakėlė.

Vyras ketvirtadienį po pietų lydimas advokato pats atėjo į policija ir pasidavė. Po apklausos jis buvo uždarytas į areštinę, o penktadienį prokuratūra kreipėsi į teismą, prašydama įtariamąjį suimti ilgesniam laikui.

Tragiška avarija įvyko antradienį apie 20 val. 05 min. Vilniuje, Taikos g. Liudininkai tvirtina, kad dideliu greičiu skriejęs automobilis partrenkė pėsčiųjų perėja ėjusią pėsčiąją ir iš įvykio vietos nuvažiavo.

Pėsčioji nuo patirtų sužalojimų mirė įvykio vietoje.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, liudininkai pasakoja, kad 78 metų Vandą C., vos žengusią į gatvę pėsčiųjų perėjoje, partrenkė automobilis „Audi“. Kūnas nuskriejo apie dvidešimt metrų ir nukrito gatvės viduryje.

Moteris iš karto žuvo, o žmogų partrenkęs automobilis net nesustojęs spruko iš įvykio vietos.

Kita eismo juosta važiavęs automobilio „Peugeot“ vairuotojas vėliau sakė, iš pradžių net nesupratęs, kas įvyko. Žuvusios moters kūnas nukrito tiesiai prieš šią mašiną.

Netrukus paaiškėjo, kad partrenkta pėsčioji gyvena netoliese. Ji buvo nuėjusi aplankyti dukters ir grįždama namo žuvo.

Penktadienį teisme paaiškėjo, kad tai jau ne pirmas žmogus, kurį partrenkė įtariamojo vairuojamas automobilis. 2014 m. pavasarį jo mašina Vilniuje, Laisvės pr., partrenkė ir sužalojo nepilnametę. Mergina patyrė sužalojimų, o vairuotojui buvo nustatytas 2 prom. girtumas.

Tąkart 38 metų vyriškio automobilis „Audi A8“ šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje sukdamas į dešinę, partrenkė ir sužeidė į pėsčiųjų perėją dviračiu įvažiavusią 17 metų merginą.

Dėl galvos ir bendro kūno sumušimo nepilnametė buvo gydoma ligoninės Traumatologijos skyriuje.

Artimiausiu metu teisme turėtų būti pradėta nagrinėti šios avarijos byla.

Tuo tarpu dėl antradienį įvykusios avarijos teismas įtariamąjį A.K. leido suimti dešimčiai parų. Prokuroras prašė 2 mėn.

Pats įtariamasis tvirtino, kad moterį jis nutrenkė būdamas blaivus, o paspruko esą dėl ištikusio šoko. Vyriškis teigė, kad perėja toje vietoje neapšviesta, apstatyta automobiliais, todėl jis moters ir nepastebėjęs. Jis taip pat tvirtina, kad jo greitis nebuvo didelis.

Pasak pareigūnų, vyriškis turi šeimą, augina du vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.