M.Žalimo įžeidimas N.Venckienės garbintojui kainuos 1828 eurus

Vienas aršiausių nuo teisėsaugos pasprukusios Neringos Venckienės garbintojas Renaldas Ščiglinskas už įžeidinėjimus socialiniame tinklalapyje „Facebook" turės susimokėti baudą.

R.Ščiglinskas pripažintas kaltu dėl M.Žalimo įžeidimo.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Ščiglinskas pripažintas kaltu dėl M.Žalimo įžeidimo.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Mar 2, 2015, 2:53 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 9:03 PM

Kauno apylinkės teismas pirmadienį pripažino R.Ščiglinską kaltu dėl Mindaugo Žalimo įžeidimo ir skyrė jam 380 eurų baudą.

Patenkintas ir M.Žalimo civilinis ieškinys – šlykščiausiais žodžiais pagrindinį Kauno žudynių bylų liudytoją išvadinęs R.Ščiglinskas jam turės sumokėti 1448 eurus ir 10 centų neturtinei žalai atlyginti.

M.Žalimą R.Ščiglinskas įžeidinėjo savo administruojamoje grupėje „Klonio gatvės dienoraštis“.

Prasidėjus teismo procesui, jis grupę panaikino ir pradėjo neigti savo kaltę. Esą grupę administravo ne jis vienas, todėl negali atsakyti už kitų atliktus veiksmus, tačiau teisme apklausti liudytojai teigė atvirkščiai – R.Ščiglinskas ne tik administravo „Klonio gatvės dienoraštį“, bet ir tuo visiems girdavosi.

Jį, kaip šios grupės administratorių, savo interneto puslapyje įvardino ir jo „šeimininkė“, į Čikagą prieš beveik dvejus metus pasprukusi N.Venckienė.

Tai jau ne pirma byla iškelta Klonio gatvės „kovotojui“. R.Ščiglinskas netrukus sės į teisiamųjų suolą vadinamojoje Garliavos seklių byloje, taip pat yra atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos vedimo.

Įtariama, kad sėdėdamas Klonio gatvėje, R.Ščiglinskas iš kitų N.Venckienės ir dviem žmogžudystėmis įtariamo Drąsiaus Kedžio gerbėjų rinko pinigus naujam kompiuteriui įsigyti, tačiau jį nusipirko ne savo, o bendrovės vardu, taip suklastodamas buhalterinės apskaitos dokumentus.

Portalo lrytas.lt žiniomis, pasibaigus šiam teismo procesui, M.Žalimas planuoja dar kartą kreiptis į teismą dėl šmeižto ir įžeidimo.

Tik pradėjus bylą nagrinėti Kauno apylinkės teisme, R.Ščiglinskas ir toliau įžeidinėjo M.Žalimą bei jam grasino.

Dėl jo viešų pasisakymų Kauno rajono apylinkės prokuratūroje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimų nužudyti, R.Ščiglinskas buvo sulaikytas ir trumpam uždarytas į areštinę.

Drąsuolį „Facebooke“ vaizduojantis R.Ščiglinskas tąkart visai praskydo. Per akistatą su M.Žalimu, jis ne tik atsiprašė svarbaus liudytojo, bet ir išsižadėjo visų savo bendražygių.

Paleistas į laisvę, kaip ir buvo žadėjęs, R.Ščiglinskas ištrynė visus savo šmeižikiškus komentarus.

Vėliau šis ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas, M.Žalimui buvo pasiūlyta į teismą kreiptis privataus kaltinimo tvarka.

Šia teise, portalo lrytas.lt žiniomis, M.Žalimas žada pasinaudoti.

Pirmadienį paskelbtas nuosprendis R.Ščiglinskui nėra galutinis. N.Venckienės gerbėjas jį dar gali apskųsti aukštesnės instancijos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.