Aktorius P.Dimša po nuosprendžio: „Šešerių metų aš neišgyvensiu“

P.Dimšai teismas skyrė 6 metus laisvės atėmimo atvirojoje kolonijoje, 3 metus uždraudė vairuoti transporto priemones. 

„Dosni bausmė“, – po teismo nuosprendžio atsiduso P.Dimša.<br>T.Bauro nuotr.
„Dosni bausmė“, – po teismo nuosprendžio atsiduso P.Dimša.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2015-03-03 09:37, atnaujinta 2018-01-11 19:27

P.Dimšai teismas skyrė 6 metus laisvės atėmimo atvirojoje kolonijoje, 3 metus uždraudė vairuoti transporto priemones. 

„Dosni bausmė“, – po teismo nuosprendžio atsiduso P.Dimša. Jis teigė, kad toks teismo sprendimas patrumpins jo gyvenimą: „Šešerių metų aš neišgyvensiu.“

Teismas atsižvelgė į kaltinamojo amžių ir sveikatos būklę. Teismas nenustatė sunkinamųjų ir lengvinamųjų aplinkybių, atsižvelgė į tai, kad padarytas neatsargus nusikaltimas. Jei nebūtų paskirta reali laisvės atėmimo bausmė, nebūtų įgyvendintas teisingumo principas.

Teisėja priminė, kad P.Dimša mašiną vairavo ir po avarijos, nors jau nebeturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Teismas žuvusiojo tėvams priteisė 80 tūkst. eurų, sužadėtinei Gabijai Špokaitei – 25 tūkst. eurų.

Net po nuosprendžio aktorius nepripažino savo kaltės. „O jūs pripažintumėte tai, ko nepadarėte?“ – klausė jis žurnalistų.

Žuvusiojo motina Eglė Surblienė teigė, kad P.Dimša būtinai turi patekti už grotų, nes sugriovė ir jų, ir jaunos merginos G.Špokaitės gyvenimą.

Populiarus televizijos serialų aktorius 76 metų P.Dimša visą laiką neigė savo kaltę ir net neatsiprašė žuvusiojo artimųjų.

Jis nuo pat tyrimo pradžios laikėsi tos pačios pozicijos – esą dviračiu važiuojantį 24 metų Šarūną Surblį partrenkė ne jis, o kitas automobilis.

Nors P.Dimša neigė savo kaltę ir tikino, kad dviratininką partrenkė kitas automobilis, tokius jo teiginius visiškai paneigė baudžiamosios bylos medžiaga. Nustatyta, kad partrenkus dviratininką P.Dimšos automobilis buvo patrauktas atgal 5,8 metro.

Aktorius teisme pateikė daugybę versijų, žarstė priekaištus policininkams, ekspertams, žurnalistams ir net kraujo tyrimus atlikusiems medikams.

Vairavo neblaivus

P.Dimša tikino, kad kruvini marškiniai ir kraujo dėmės ant automobilio – ne įrodymas. Bandydamas padėti nukentėjusiam dviratininkui jis esą išsikruvino savo marškinėlius, o vėliau ištepė ir automobilį.

Iš karto po avarijos apie dviratininką galėjusį partrenkti ir pasprukusį automobilį P.Dimša neužsiminė nei policijos pareigūnams, nei į nelaimės vietą atvykusiems medikams.

Tokius aktoriaus teiginius prokuroras laiko gynybos versija. Transporto priemones tyrę teismo medicinos ekspertai nustatė, kad tarp P.Dimšos automobilio „Volkswagen Polo“ ir dviračio buvo kontaktas. Ekspertų išvadoje teigiama, kad P.Dimša dešiniu automobilio kampu kliudė galinį dviračio ratą.

Gynyba P.Dimša pradėjo rūpintis jau kitą dieną po įvykio. Nelaimės vietoje jis rado ir pasiėmė poroloninę detalę, kuri esą galėjo būti iš kito automobilio. Ekspertai nustatė, kad šis aktoriaus radinys – visai ne automobilio detalė.

Kitą dieną po avarijos jis ligoninėje aplankė sužalotą jaunuolį ir paskambino į draudimo bendrovę.

Bylos duomenimis, P.Dimša automobilį vairavo apsvaigęs nuo alkoholio. Praėjus dviem valandoms po nelaimės P.Dimšos kraujo mėginyje rasta 1,67 promilės alkoholio.

P.Dimša tikino, kad dėl ligų jau trejus metus nevartoja alkoholio, o susijaudinęs po įvykio jis išgėrė gudobelių ekstrakto, kuriame yra iki 70 procentų alkoholio. Jis teigė išgėręs pusantro buteliuko.

Teisme taip ir neatsirado nė vieno liudytojo, kuris būtų matęs, kad P.Dimša gėrė šį preparatą. Niekas nematė ir tuščių vaistų buteliukų.

„Nors gydytojas kardiologas teigė jutęs nuo P.Dimšos sklindantį į gudobelių ekstraktą panašų kvapą, tai dar nereiškia, kad jis gėrė vien šį preparatą ir išgėrė tokį jo kiekį“, – kalbėjo įkalinti aktorių siūlęs prokuroras Egidijus Motiejūnas.

Dviratininkas Š.Surblys buvo partrenktas Oslo gatvėje užpraeitų metų liepos mėnesį. Sunkių sužalojimų patyręs jaunas dailininkas po dešimties dienų mirė ligoninėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?