Neįprasta pramoga jauną trijulę bloškė už grotų

Jauna plėšikų porelė ir jų nepilnametė bendrininkė vakar Panevėžio teisme išgirdo nuosprendį. Vienos vos dvidešimtmetį peržengusios nusikaltėlės nuodėmių sąrašas panašus į pavojingo recidyvisto.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė („Lietuvos rytas“)

Mar 4, 2015, 6:55 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 4:44 PM

Veidus besidangstantys 21-erių Sandra Lukavičienė, dvejais metais už savo draugę vyresnis Tadas Pavilonis ir viena 17-metė buvo teisiami už plėšikavimą kaimo parduotuvėse.

Ilgiausiai už grotų teks pagyventi S.Lukavičienei – ketverius metus. Jos draugas kalės pusmečiu trumpiau. O nepilnametei skirta pusantrų metų laisvės atėmimo bausmė.

Praėjusių metų balandį plėšikai pakliuvo tiesiai į glėbį Panevėžio kriminalistams – jie tąsyk važiavo į apiplėštas parduotuves tirti įkalčių.

Teisėsaugos pareigūnai žinojo, kad plėšikauja dvi merginos ir vaikinas.

Jaunuolis ir mergina užeidavo į parduotuvę ir apsimesdavo norintys pirkti.

Tuomet vienas jų papurkšdavo pardavėjai į veidą dujų, o kitas čiupdavo pinigus.

Kriminalistai žinojo, kad plėšikai atvažiuodavo „Renault Laguna“ automobiliu.

Pasvalio rajone, Raubonių kaimo degalinėje, kriminalistai pastebėjo ieškomą automobilį.

Jame sėdintis T.Pavilonis buvo sulaikytas iš karto. O dvi merginos tuo metu buvo užėjusios į degalinę. Eidamos mašinos link jos suprato, kas atsitiko, ir puolė bėgti.

Kriminalistams teko panaudoti tarnybinį ginklą ir iššauti į orą, tačiau plėšikės vis vien tikėjosi pasprukti.

Jos lauke išsiskyrė ir puolė bėgti į skirtingas puses. Vieną jų sulaikė pareigūnė, o kitą – lauke dirbantis žmogus.

Lietuvoje ir Švedijoje jau teistas T.Pavilonis prisipažino plėšikavęs.

Jis aiškino, kad su sugyventine S.Lukavičiene važinėjo po apylinkes, pramogavo.

Tuomet kažkuris jų pasiūlė nuotykį – apiplėšti parduotuvę ir taip prasimanyti pinigų.

Be gailesčio kankino neįgalius žmones

* Sulaikytą trijulę teismas leido suimti. Po kurio laiko į laisvę išėjusi S.Lukavičienė dar ne kartą susidūrė su pareigūnais.

* Ryškiausias susitikimas buvo tuomet, kai S.Lukavičienė pasiėmė savo pusantrų metų vaiką ir su juo kažkur pasislėpė. Vyras išsiaiškino, jog žmona yra išsinuomojusi butą.

* Moteris neįsileido į savo naujus namus vaiko atėjusio aplankyti sutuoktinio. Šis iškvietė policiją. Tuomet motina su mažyliu ant rankų atsisėdo ant penktame aukšte esančio kambario palangės ir nuleido į lauką kojas.

* Kai moteris pagrasino, kad šoks su vaiku, buvo iškviesti ugniagesiai. Tačiau pareigūnams pavyko prikalbinti motiną atrakinti duris.

* S.Lukavičienės patyčių taikiniais anksčiau yra tapę du neįgalūs žmonės. Vienam jų pasisekė – protinę negalią turinti mergina liko gyva.

* Jauna moteris pasismagino nuskutusi jai antakius, nurengusi nuogai ir tokią nufotografavusi. Savo aukos drabužius ji išmetė per langą.

* Būdama šešiolikmetė S.Lukavičienė su pilnamečiu draugu Giedriumi Petrausku dalyvavo kur kas žiauresnėje egzekucijoje. 2010 metais porelė ir vienas penkiolikametis G.Petrausko namuose kankino neįgalų 34-erių kaimyną.

* Protinę negalią turintis vyras buvo nukankintas ir uždusintas. Jis mirė po to, kai trijulė iki valios pasityčiojusi iš bejėgio kaimyno užmovė jam ant galvos plastikinį maišą ir užrišo jį šaliku.

* Vyras po kelių dienų buvo rastas uždusęs. Tąsyk 16-metė išvengė laisvės atėmimo bausmės, tačiau tai jos nesustabdė nuo naujų nusikaltimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.