Dar 3 mėn. pratęstas suėmimas įtariamajam Sausio 13-osios byloje

Vilniaus apygardos teismas patenkino prokuroro prašymą ir trims mėnesiams pratęsė suėmimo terminą įtariamajam Sausio 13-sios byloje Jurijui Meliui. Teismas, išnagrinėjęs prokuroro prašymą, konstatavo, kad ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys sudaro pagrindą manyti, jog J.Melis galėjo padaryti jam inkriminuojamus nusikaltimus.

Dar 3 mėn. pratęstas suėmimas įtariamajam Sausio 13-osios byloje Jurijui Meliui.<br>D.Umbraso nuotr.
Dar 3 mėn. pratęstas suėmimas įtariamajam Sausio 13-osios byloje Jurijui Meliui.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-05 13:19, atnaujinta 2018-01-11 13:11

Kaip rašoma Vilniaus apygardos teismo pranešime, nutartyje pažymima, jog atsižvelgus į J.Meliui pateiktus įtarimus ir galimai padarytų nusikaltimų pobūdį, pastarojo ryšius su Lietuvos Respublika, manoma, kad įtariamajam nėra išnykęs kardomosios priemonės – suėmimo pagrindas – įtariamasis gali bėgti (slėptis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo.

Pažymima, kad proceso dalyviams yra pranešta apie ikiteisminio tyrimo pabaigą. Jie susipažįsta su ikiteisminio tyrimo bylos medžiaga.

Sprendžiant klausimą dėl J.Melio suėmimo pratęsimo, atsižvelgta, kad byla yra labai sudėtinga, didelės apimties. Ją sudaro 700 tomų, byloje įtariamaisiais pripažinti 79 asmenys, kurie yra užsienio valstybių gyventojai.

Įtariamasis ir jo gynėjai nurodo, kad J.Melis gali gyventi Lietuvoje nuomojamame bute, turi lėšų pragyvenimui, o artimieji yra pasiruošę sumokėti 30 tūkst. eurų užstatą.

Teismas pažymi, kad J.Melis neturi leidimo nuolat gyventi Lietuvoje ir tai nesudaro galimybės kitomis kardomosiomis priemonėmis užtikrinti, jog įtariamasis netrukdomai dalyvaus ikiteisminio tyrimo, bylos nagrinėjimo ar nuosprendžio įvykdymo procese.

Įtariamajam J.Melio suėmimo terminas pratęstas trims mėnesiams. Terminas skaičiuojamas nuo 2015 m. kovo 12 d.

Šią nutartį įtariamasis ir jo gynėjai per 20 dienų gali apskųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.