Įklimpusiai farmacininkei iš belangės ištrūkti nepavyko

Farmacininkų ir jiems talkinusių gydytojų skandalo epicentre atsidūrusiai bendrovės „Valentis Pharma“ apskaitininkei 41 metų Ritai Tarasevičienei nepavyko ištrūkti į laisvę.

R.Tarasevičienė ketvirtadienį nesėkmingai bandė ištrūkti į laisvę.<br>R.Vitkaus nuotr.
R.Tarasevičienė ketvirtadienį nesėkmingai bandė ištrūkti į laisvę.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Mar 5, 2015, 2:03 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 12:56 PM

Ketvirtadienio rytą Šiaulių apygardos teismas atmetė kaunietės skundą dėl kardomosios priemonės paskyrimo.

Netrukus Šiaulių apylinkės teisme buvo dalinai patenkintas ikiteisminį tyrimą kuruojančio prokuroro prašymas leisti laikyti R.Tarasevičienę suimtą.

Tiesa, teisėjas nusprendė, kad įtariamoji apskaitininkė tardymo izoliatoriuje liks ne mėnesiui, o 10 parų.

„Prašėme nekeisti kardomosios priemonės, nes išėjusi į laisvę įtariamoji galėjo trukdyti tyrimui“, – portalui lrytas.lt sakė tyrimo grupei vadovaujantis Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Kastytis Šikšnys.

Itin plataus masto ikiteisminis tyrimas vyko ne vieną mėnesį – pareigūnai labai ilgai rinko įkalčius.

Teisėsaugininkų akiratyje atsidūrė farmacijos bendrovės „Valentis Pharma“ darbuotojai, platinę sąnarių ligomis sergantiems ligoniams skirtus sinovinio skysčio papildus „Versan Fluid“ ir „Versan Fluid Uno“.

Neoficialiais duomenimis, šiuos Šveicarijoje gaminamus preparatus išmėginti pacientą įkalbinę medikai buvo dosniai skatinami. Viena injekcija į sąnarį kainuodavo apie porą šimtų eurų, o gydytojui likdavo maždaug pusė iš paciento paimtų pinigų.

Per vasario 24 d. visoje Lietuvoje įvykusią operaciją buvo sulaikyta 11 farmacininkų. Po poros parų teismas suimti leido tris „Valentis Pharma“ įmonės darbuotojas – R.Tarasevičienę, šiaulietę Sandrą Žainienę ir Vilniaus regiono vadybininkę dirbusią Jurgitą Misevičienę.

STT agentų akiratyje atsidūrė ir per 100 medikų iš visos Lietuvos. Kol kad įtarimai nepareikšti nė vienam gydytojui.

„Atlikome keliolika kratų, turime susisteminti duomenis. Nenorime niekur skubėti, bet kiekvieno gydytojo vaidmuo tikrai bus įvertintas“, – sakė tyrimo grupei vadovaujantis prokuroras K.Šikšnys.

Vilnietė J.Misevičienė jau paleista iš įkalinimo įstaigos – jai irgi paskirta su laisvės atėmimu nesusijusi kardomoji priemonė. Tad belangėje liko kaunietė R.Tarasevičienė ir šiaulietė S.Žainienė.

Pastarąją teismas buvo leidęs suimti 15 parų, tad kardomosios priemonės klausimas bus sprendžiamas kitą savaitę. Portalo lrytas.lt duomenimis, šiaulietė įtariamoji turi įtakingą giminaitę – jos teta dirba Apeliacinio teismo teisėja.

Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai paskaičiavo, kad vien pernai medikams papirkti šios įmonės darbuotojai išleido apie 145 tūkstančius eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.