Trispalvę išniekinęs I. Veličko įkliuvo su heroinu ir ginklais

Neapykanta Lietuvai, narkotikų prekyba ir neteisėtas sprogmenų laikymas. Tokiais įtarimais mirga 40-mečio klaipėdiečio Igorio Veličko biografija. Jis šią savaitę sulaikytas su 10 gramų heroino. Jo namuose rasta šaunamųjų bei sprogstamųjų ginklų. Tyrėjų spėjimu, vyras buvo aktyvus narkotikų prekeivis.

Prieš dvejus metus trispalvę išniekinęs klaipėdietis I.Veličko šią savaitę sulaikytas su 10 gramų heroino. Jo namuose rasta šaunamųjų bei sprogstamųjų ginklų.
Prieš dvejus metus trispalvę išniekinęs klaipėdietis I.Veličko šią savaitę sulaikytas su 10 gramų heroino. Jo namuose rasta šaunamųjų bei sprogstamųjų ginklų.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

2015-03-05 08:47, atnaujinta 2018-01-11 14:06

„Niekada gyvenime neatleisiu Lietuvai, kad praradau savo šeimą. N...ui, susprogdinsiu tą šalį“, – savo „Facebook“ paskyroje po Lietuvos trispalvę niekinančia nuotrauka yra rašęs I.Veličko.

Jis kaltino Lietuvą, kad jo buvusi žmona su sūnumi dėl sunkių gyvenimo sąlygų išvyko į Airiją, o jis esą turėjęs likti Lietuvoje.

Už trispalvės niekinimą prieš dvejus metus vyras jau buvo teistas, gavo 8 mėnesius laisvės apribojimo. Dabar jo laukia rimtesnės problemos.

„Jis susijęs su kriminalais – bylų yra už vagystes, sukčiavimus (apgaule užvaldant lėšas nukentėjusiųjų sąskaitose. – Red.), vyksta teismai“, – apie įtariamojo kriminalinę patirtį pasakojo Klaipėdos policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) viršininkas Valdas Narutavičius.

Heroinas – stiprus narkotikas. Vienas jo gramas gali virsti dešimčia svaigalų dozių. Gramo kaina juodojoje rinkoje – apie 76 eurai (250 litų). Už 10 gramų I.Veličko galėjo gauti 766 eurus (2500 litų).

Jam taip pat pareikšti įtarimai dėl sprogmenų laikymo. Jo bute policijos pareigūnai aptiko kelis antrojo pasaulinio karo laikų Vokietijos gamybos pistoletus-kulkosvaidžius, maišelius su paraku, didelį kiekį įvairaus kalibro šovinių, minosvaidžio minų, granatų.

„Ekspertizės parodys, kas tai per ginklai, nes kai kuriuose nėra parako, kai kurie praardyti“, – pasakojo V.Narutavičius.

Jis dėkojo pilietiškiems klaipėdiečiams, kurie policijai pranešė apie galimai I.Veličko vykdomą narkotikų prekybą. Šie skundai prisidėjo prie vykdomo tyrimo.

Klaipėdos apskrities VPK KPONTV turi duomenų, kad vyras Klaipėdos mieste įvykdė ir daugiau įvairių nusikalstamų veikų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Lietuvos įstatymai už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis dideliais kiekiais numato laisvės atėmimą nuo 4 iki 8 metų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.