Grasinimais pratrūkusiems kaliniams – atsakas

Iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus grasinimais į visas puses besižarstę kalinamieji turėtų ilgam atsiminti teisėsaugininkų atsaką. Šią kalinimo įstaigą užgriuvę 270 pareigūnų atliko kratas visose kamerose.

Šiaulių tardymo izoliatorių trečiadienį krėtė net 270 teisėsaugos pareigūnų iš įvairių tarnybų. Jie nuodugniai patikrino visas čia esančias 105 kameras ir jose laikomus 415 įkalintų asmenų.<br>Šiaulių VPK nuotr.
Šiaulių tardymo izoliatorių trečiadienį krėtė net 270 teisėsaugos pareigūnų iš įvairių tarnybų. Jie nuodugniai patikrino visas čia esančias 105 kameras ir jose laikomus 415 įkalintų asmenų.<br>Šiaulių VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas“)

Mar 6, 2015, 7:13 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 11:25 AM

Šiaulių tardymo izoliatoriuje laikomi nuteistieji ir teismo laukiantys asmenys prie kratų pripratę – kiekviena kamera tikrinama mažiausiai porą kartų per savaitę.

„Masinės kratos izoliatoriuje yra gerokai retesnis reiškinys, bet jų irgi būna“, – sakė šios kalinimo įstaigos direktoriaus pareigas laikinai einantis Paulius Žvaliauskas.

Teisėsaugininkai šią akciją surengė iš tardymo izoliatoriaus pastarosiomis savaitėmis plūstelėjus grasinamų laiškų.

Teisėjams, politikams, prokurorams, antstoliams, žurnalistams išsiųstuose laiškuose nurodytos banko sąskaitos, o pinigų nepervedusiems pagrasinta susidoroti.

Ikiteisminius tyrimus atliekantys pareigūnai jau yra nustatę 12 įtariamųjų laiškų siuntėjų.

Bet nuspręsta nuodugniai patikrinti visas 105 kameras ir 415 įkalintųjų.

Šiaulių tardymo izoliatorius tai padaryti neturi pajėgų, todėl į pagalbą trečiadienį buvo pasitelkti Kalėjimų departamento, Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos ir Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Visą pusdienį kratas atlikę pareigūnai rado su ikiteisminiais tyrimais susijusių įkalčių – laiškų, užrašų, rašymo priemonių.

Be to, buvo aptikta slaptaviečių su telefonų kortelėmis, savadarbių kaitinimo elementų, tablečių, žirklių, neaiškaus skysčio.

Vienoje kameroje rastas į šiukšliadėžę įkištas plastikinis trijų litrų talpos indas naminei degtinei gaminti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.