Sučiuptos papuošalų už 24 tūkstančius eurų pavogusios čigonės

Prieš kelias savaites Šiauliuose juvelyrinės parduotuvės pardavėjas apkvailinti sugebėjusios ir papuošalų už 24 tūkstančius eurų pavogusios čigonės grobiu džiaugėsi neilgai.

O.Rostas pamačius žurnalistus ėmė dairytis į šalis. Moters veidą iškreipė keistos grimasos.<br>R.Vitkaus nuotr.
O.Rostas pamačius žurnalistus ėmė dairytis į šalis. Moters veidą iškreipė keistos grimasos.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Mar 6, 2015, 12:00 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 10:45 AM

Abi šiuo nusikaltimu įtariamos moterys buvo sučiuptos trečiadienį Vilniuje ir perduotos papuošalų vagystę tiriantiems pareigūnams.

Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai penktadienį nusprendė kreiptis į Šiaulių apylinkės teismą dėl įtariamųjų suėmimo.

Įkliuvo dvi Rumunijos pilietės

Į teismo posėdį dėl kardomųjų priemonių paskyrimo buvo atvesdintos dvi Rumunijos pilietės: 44 metų Onita Rostas ir 27 metų Angela Munteanu.

Kad įtariamosios viena su kita nesusietų ir nesusitartų, ką sakyti pareigūnams, jos iki teismo posėdžio buvo laikomos skirtingose teismo vietose.

Prokuroras abi juvelyrinių dirbinių vagyste įtariamas moteris prašė suimti trims mėnesiams. Teismas šį prokuroro prašymą patenkino.  

Laukdama posėdžio A.Munteanu graudinosi. Išvydusi žurnalistus moteris nutaisė graudžią veido išraišką, tačiau ašarų neišspaudė.

O.Rostas pamačius žurnalistus ėmė dairytis į šalis. Kraujosrūvomis išmargintą moters veidą iškreipė keistos grimasos.

Pareigūnų paklausta, kas ją sužalojo, O.Rostas aiškino, kad tai – prieš penkerius metus įvykusios avarijos pėdsakai.     

Tarpusavyje kalbėjo nesuprantama kalba

Šiaulių miesto esanti juvelyrinių dirbinių parduotuvė buvo apvogta vasario 11-ąją. Apie vidurdienį parduotuvę užsukę trys romų tautybės asmenys sugebėjo pavogti papuošalų už 24 tūkstančius eurus.

Įžūli vagystė buvo pastebėta tik po to, kai pirkėjus vaidinę vagišiai iš parduotuvės išėjo.

Vilniaus gatvėje įrengtos kameros užfiksavo, kaip prie parduotuvės privažiavo sidabrinės spalvos automobilis Mercedes Benz (užsienietiškais numeriais).

Iš mašinos išlipo dvi maždaug penkiasdešimties metų moterys ir apie trisdešimties metų vyras. Atvykėliai buvo tamsaus gymio. Trijulė iškart užėjo į juvelyrinių dirbinių parduotuvę. Su pardavėjomis vyras bendravo netaisyklinga anglų kalba, o su kartu atėjusiomis moterimis jis šnekėjo nesuprantama kalba.

Panoro atsiskaityti Anglijos svarais

Parduotuvėje trijulė išsirinko 19 įvairių juvelyrinių gaminių (aukso grandinėlių, žiedų ir kitokių papuošalų) ir pardavėjos paprašė juos sudėti į užspaudžiamus polietileninius maišelius.

Pakuojant papuošalus pirkėjai prašė pakeisti tai vieną, tai kitą gaminį, dirbinius perdėliojo iš maišelio į maišelį.

Kai viskas jau buvo supakuota, pirkėjai parodė pluoštą pinigų, manoma, Anglijos svarų.

Buvo apsistoję Šiaulių priemiestyje

Kadangi tokia valiuta iš jų nebuvo priimta, tad pirkėjai pažadėjo artimiausiame banke šiuos pinigus pasikeisti į eurus ir netrukus sugrįžti.

Tačiau į parduotuvę ši trijulė nebegrįžo, o pardavėja, peržiūrėjusi supakuotus gaminius, pastebėjo, kad dalies jų nebėra.

Ikiteisminį tyrimą dėl vagystės pradėję pareigūnai išsiaiškino, kad Rumunijos piliečiai buvo apsistoję Šiaulių priemiestyje esančiame viešbutyje.

Iš įrašų viešbučio registracijos knygoje paaiškėjo, kad čia viešojo Rumunijos pilietis Romanas Rostas su kompanija.

Peržiūrėję juvelyrinės parduotuvės vaizdo kamerų įrašus, viešbučio darbuotojai patvirtino, kad šie vagišiai buvo pas juos apsistoję.

Informacija apie šią vagystę su vaizdo kamerų užfiksuotais įtariamųjų atvaizdais buvo išplatinta žiniasklaidai. Šios informacijos paviešinimas padėjo sulaikyti papuošalų vagis. 

Vėl slampinėjo po juvelyrinę parduotuvę

Per tyrimą buvo nustatyta, kad tą pačią dieną, kai buvo apvogta juvelyrinė parduotuvė Šiauliuose, įtariamųjų automobilis už eismo taisyklių pažeidimą įkliuvo Latvijoje.

Todėl policijos pareigūnai nebesitikėjo, kad tokį rezonansinį nusikaltimą įvykdę ir iš Lietuvos pasprukę vagišiai čia vėl sugrįš.

Tačiau įžūlūs nusikaltėliai nusprendė vėl užsukti į Lietuvą. O.Rostas ir A.Munteanu buvo sulaikytos trečiadienį Vilniaus prekybos centre „Ozas“, kai su dviem vyriškiais apžiūrinėjo papuošalus vienoje čia įsikūrusioje juvelyrinių dirbinių parduotuvėje.

Manoma, kad vagišiai norėjo pakartoti Šiaulių juvelyrinėje parduotuvėje jiems sėkmę garantavusį mulkinimo seansą.

Pirkėjus vaidinę čigonai pareiškė pirksią daug auksinių papuošalų. Tačiau klastą įtaręs pardavėjas atsisakė rodyti papuošalus ir iškvietė apsaugos darbuotojus, kurie abi moteris sulaikė ir perdavė policijai.

O.Rostas ir A.Munteanu parduotuvėje lydėję vyrai spėjo pasišalinti.

Pavyko nustatyti, kad vienas iš parduotuvės pasprukęs vyras yra Rumunijos pilietis 27 metų Romanas Rostas. Paskelbta jo paieška.

Gresia laisvės atėmimas iki 8 metų

Vilniuje sulaikytos O.Rostas ir A.Munteanu buvo atvežtos į Šiaulius ir uždarytos į areštinę.

Šiauliuose apvogtosios juvelyrinės parduotuvės darbuotojos atpažino, kad, būtent, po šių moterų apsilankymo dingo auksinai papuošalai.

Už didelės vertės svetimo turto vagystę, kurią jos įvykdė dalyvaudami organizuotoje grupėje vagilėms gresia nelaisvė iki aštuonerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.