Teismas: ne kiekvienas įžeidimas yra įžeidimas

Vilniaus apygardos teismas išteisino 57 m. vilnietį A.K., kuris pirmos instancijos teismo buvo pripažintas kaltu ir nubaustas pinigine bauda už tai, kad užgauliai SMS žinute iškoneveikė buvusius šeimos draugus, patarusius žmonai su juo skirtis.

Teismas nusprendė, kad ne kiekvienas įžeidimas, atsiųstas privačia SMS žinute, užtraukia atsakomybę.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Teismas nusprendė, kad ne kiekvienas įžeidimas, atsiųstas privačia SMS žinute, užtraukia atsakomybę.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-06 10:16, atnaujinta 2018-01-11 11:01

Kaip rašoma teismo pranešime, už tai, kad A.K., priekaištaudamas dėl šeimos išardymo, SMS žinutėje pavadino nukentėjusiąją „kale“, o jos sutuoktinį „Judu“, Vilniaus miesto apylinkės teismas A.K. pripažino kaltu ir nubaudė 263 eurų bauda.

Nuteistojo apeliacinį skundą išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismo teisėjas Audrius Cininas nuosprendyje pažymi, kad ne bet koks užgaulus pasisakymas užtraukia baudžiamąją atsakomybę už įžeidimą.

Konstatuota, kad A.K. nusikaltimas nėra tokio pavojingo laipsnio, kad vertinant jį pagal protingumo, proporcingumo, teisingumo ir kitų bendrųjų teisės principų nuostatas, būtų pagrįstas represinių baudžiamojo proceso, baudžiamosios teisės priemonių (ultima ratio) taikymas šį nusikaltimą padariusiam asmeniui.

Padaryta išvada, kad A.K., išsiųsdamas nukentėjusiajai privataus kaltinimo skunde nurodyto turinio SMS žinutę, nors ir suvokė joje pavartotų kreipinių pobūdį ir sąmoningai juos pavartojo, tačiau tiesiogiai siekė ne įžeisti nukentėjusiuosius, bet priekaištavo dėl šeimos išardymo.

Tokia kaltės forma vertinama kaip netiesiogiai tyčia.

Nukentėjusiesiems nebus atlygintos bylinėjimosi išlaidos, siekiančios beveik 1 tūkst. 559 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.