Gruzinas pribloškė pateikęs žmonos žūties versiją

Žmonos nužudymu Palangoje įtariamas Gruzijos pilietis Guramas Lobjanidzė vakar teismui pateikė keistą versiją. Tragedija esą įvyko, kai jis su sutuoktine vienas kitam fizinėmis kančiomis prisiekinėjo meilę.

Vakar Klaipėdos teisme G.Lobjanidzė tikino nenužudęs savo sutuoktinės.<br>V.Gedvilo nuotr.
Vakar Klaipėdos teisme G.Lobjanidzė tikino nenužudęs savo sutuoktinės.<br>V.Gedvilo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

Mar 7, 2015, 8:16 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 8:48 AM

Šlepetes avintis G.Lobjanidzė į Klaipėdos apylinkės teismą vakar atgabentas tiesiai iš ligoninės, kur buvo gydomas ir saugomas policijos pareigūnų.

Iš Klaipėdos įtariamasis, kurį teismas leido suimti trims mėnesiams, išvežtas į Laisvės atėmimo vietų ligoninę Lukiškėse.

Po įvykio G.Lobjanidzė taip pat buvo sužalotas. Manoma, kad suvokęs, ką padarė, jis bandė nusižudyti.

Teismo salėje už uždarų durų klausimų buvo daugiau negu atsakymų. G.Lobjanidzė aiškino, kad dėl sunkios sveikatos būklės negali normaliai mąstyti ir paaiškinti.

Tragedija Palangoje, S.Nėries gatvėje, įvyko nuomojamame bute prieš savaitę. Apie tai policijai pranešė pats 27-erių G.Lobjanidzė.

Atskubėję pareigūnai rado kraujo klane gulinčią negyvą 33 metų Svetlaną Černyšovą, o šalia jos – dar kvėpuojantį peiliu subadytą G.Lobjanidzę.

Ant grindų mėtėsi kruvinas peilis. Apžiūrėjus kūnus nustatyta, jog moteris nužudyta trimis peilio dūriais į krūtinę, o vyro kūne – keturios durtinės žaizdos. G.Lobjanidzė buvo skubiai operuojamas.

Klaipėdos prokuroras Arūnas Saunorius teigė, jog surinktų duomenų pakanka įtarti, kad vyras nužudė žmoną.

Bet G.Lobjanidzė pateikė ir savą tragedijos versiją – jie su žmona gėrė degtinę ir alų, o apsvaigę nusprendė įrodyti begalinę meilę vienas kitam. Iš pradžių pjaustėsi venas, o paskui griebėsi dar įtikinamesnių jausmų patvirtinimo būdų: moteris keliskart dūrė sau į krūtinę, o tada tuo pačiu peiliu tą patį padarė ir vyras.

„Mano klientas labai sielojasi dėl to, kas nutiko, nes be galo mylėjo savo žmoną ir myli vaikus“, – tikino įtariamojo advokatas.

Tragedijos metu bute buvo sutuoktinių vaikai – vienų ir dvejų metų sūnūs. Po medikų apžiūros jų globą perėmė vaiko teisių apsaugos specialistai.

Dabar mažyliais rūpinasi ir globos dokumentus tvarko įtariamojo tėvai. Seneliai norėtų vaikus išsivežti į Gruziją.

Gruzino ir rusės šeima į Lietuvą iš Berlyno atvyko prieš pusantro mėnesio.

Jų namuose konfliktų kildavo ir anksčiau. Tačiau ikiteisminiai tyrimai dėl smurto artimoje aplinkoje nebuvo pradėti – sumušta moteris atleisdavo vyrui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.