Pakėlei ranką prieš savo artimą – greitai sulauksi bausmės

Nors Kaune ikiteisminiai tyrimai dėl smurto artimoje aplinkoje teismui dažniausiai perduodami pagreitinto proceso tvarka ir smurtautojai bausmės sulaukia labai greitai, policija gauna vis naujų aukų skundų. Net kovo 8-ąją trys neblaivūs kauniečiai pakėlė ranką prieš savo moteris.

Smurto artimoje aplinkoje bylos teismui perduodamos pagreitinto proceso tvarka.<br>D.Piraitytės asociatyvi nuotr.
Smurto artimoje aplinkoje bylos teismui perduodamos pagreitinto proceso tvarka.<br>D.Piraitytės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 9, 2015, 12:06 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 4:36 AM

Šių metų kovo 4-ąją buvo gautas pranešimas, kad apie 18.37 val. Girmuonio gatvėje esančiame bute neblaivi moteris konfliktuoja su savo sutuoktiniu, daužo namų apyvokos daiktus, jam įkando, sukeldama fizinį skausmą.

Panemunės policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. Ikiteisminio tyrimo medžiaga jau kitą dieną buvo perduota prokurorui ir byla teisme išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka.

Kovo 5 dieną buvo gautas pranešimas, kad apie 18.30 val. viename iš Kranto 14-osios gatvės namų vyras, anksčiau jau teistas dėl smurto artimoje aplinkoje, muša savo sugyventinę. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo savo šeimos nariui.

Panemunės policijos komisariato pareigūnai operatyviai atliko ikiteisminį tyrimą ir nepraėjus nei parai byla teisme išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka.

Tačiau pagreitinto proceso bylos gąsdina ne visus smurtautojus.

Kovo 8 -ąją apie 0.30 val. Piliuonos gatvėje  neblaivus (nustatytas 2,21 prom. girtumas) vyriškis (gimęs 1977 m.) smurtavo prieš sutuoktinę (gimusią 1981 m.). Pilietis sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Tą pačią dieną apie 11.00 val. Neries krantinėje neblaivus (nustatytas 3,77 prom. girtumas) vyriškis (gimęs 1970 m.) smurtavo prieš sugyventinę (gimusią 1983 m.). Pilietis sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Kovo 8 dieną apie 16.00 val. Savanorių pr., neblaivus (nustatytas 2,53 prom. girtumas) vyriškis (gimęs 1982 m.) smurtavo prieš sugyventinę (gimusią 1981 m.). Vyriškis sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato, kad asmuo, sukėlęs savo šeimos nariui fizinį skausmą, gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Policijos pareigūnai primena, kad fizinį skausmą ar sužalojimus sukėlęs smurtas artimoje aplinkoje yra nusikaltimas, nuo savo šeimos narių gali nukentėti tiek vyrai, tiek moterys, į šiuos atvejus reaguojama nedelsiant ir tokie tyrimai dažnai atliekami pagreitinto proceso tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.