Pasieniečiai sulaikė keturias vogtas transporto priemones

Savaitgalį pasienyje su Baltarusija ir Rusija VSAT pareigūnai sulaikė keturias, įtariama, vogtas transporto priemones. Visais atvejais dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Savaitgalį pasieniečiai sulaikė keturias vogtas transporto priemones.<br>VSAT nuotr.
Savaitgalį pasieniečiai sulaikė keturias vogtas transporto priemones.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 9, 2015, 4:03 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 3:49 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Medininkų punkte dirbę VSAT pareigūnai sulaikė dvi tokias mašinas. Šeštadienį jie tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusio 35-erių Baltarusijos piliečio ir jo vairuoto automobilio „Subaru Forester“ dokumentus. Ant 2010 m. laidos mašinos buvo baltarusiški numeriai.

VSAT pareigūnai nustatė, kad šio automobilio kaip vogto paiešką praėjusių metų balandį paskelbė Rusijos teisėsaugininkai. Baltarusį po apklausos pasieniečiai paleido, o „Subaru Forester“ saugomas VSAT Vilniaus rinktinėje.

Ten pat atsidūrė ir Medininkų punkte sulaikytas „Audi A6“ su baltarusiškais numeriais. Šiuo 2003 m. pagamintu automobiliu sekmadienį į Lietuvą per Medininkų punktą važiavo 55-erių Baltarusijos pilietė. VSAT pareigūnai nustatė, kad „Audi A6“ kaip pavogto nuo 2012 m. pavasario ieško Didžiosios Britanijos teisėsauga. Vairuotoja po apklausos paleista.

Šeštadienį pasienyje su Baltarusija buvo sulaikytas dar vienas, įtariama, vogtas automobilis. Lavoriškių punkte patikrinę iš Baltarusijos įvažiuojančio visureigio BMW X5 dokumentus pasieniečiai išsiaiškino, kad šis automobilis kaip vogtas nuo 2014 m. spalio ieškomas Rusijoje.

2010 m. pagamintą mašiną, ant kurios buvo baltarusiški numeriai, vairavo 24-erių Turkijos pilietis. Jis po apklausos paleistas. BMW X5 saugomas VSAT Vilniaus rinktinėje.

Dar vieną, įtariama, vogtą transporto priemonę šeštadienį sulaikė Kybartų punkte dirbę pasieniečiai. Jie tikrino iš Kaliningrado srities įvažiuojančio 44-erių Rusijos piliečio ir jo vairuoto vilkiko „Volvo“ su puspriekabe „Panav“ dokumentus. Paaiškėjo, kad 2001 m. pagamintos puspriekabės, ant kurios buvo Rusijos numeriai, nuo praėjusių metų birželio ieško šios šalies pareigūnai.

Ji buvo atkabinta nuo vilkiko. Kroviniui perkrauti jo savininkai į Kybartus atsiuntė kitą puspriekabę. Vogtos transporto priemonės vairuotojas po apklausos paleistas. Puspriekabė „Panav“ saugoma Kalvarijos užkardoje.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 23 atransporto priemones, kurios, įtarta, buvo vogtos. 2014 m. VSAT sulaikė 93 tokias mašinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.