Nuo pasieniečių bėgusi kontrabandininkų „Audi“ nulėkė į griovį

Lazdijų rajone nuo pasieniečių sprukęs automobilis „Audi A4“ nulėkė nuo kelio ir virto ant šono. Kontrabandininkai tamsoje nėrė į mišką palikę ne tik aplamdytą automobilį, bet ir pustrečio tūkstančio pakelių baltarusiškų cigarečių.

Nuo pasieniečių bėgusi kontrabandininkų „Audi“ nulėkė į griovį.<br>VSAT nuotr.
Nuo pasieniečių bėgusi kontrabandininkų „Audi“ nulėkė į griovį.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-10 11:32, atnaujinta 2018-01-11 01:47

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį vakare VSAT Lazdijų rinktinės Kapčiamiesčio užkardos pareigūnai tarnybiniu visureigiu Lazdijų rajono Ivoškų kaimo ribose vyko link sienos su Baltarusija. Tamsoje VSAT pareigūnai pastebėjo, kad į žvyrkelį, kuriuo jie judėjo, iš miško keliuko išsuko įtartinas automobilis „Audi A4“ lietuviškais numeriais.

Pasieniečiai nusprendė patikrinti šios nuošalia pasienio ruožo vieta važiavusios mašinos vairuotojo dokumentus. VSAT pareigūnai šalikelėje sustabdė visureigį ir išlipę nurodė priešais atvažiuojantį automobilį vairavusiam asmeniui sustoti. Šis nepakluso uniformuotų pareigūnų nurodymui, padidino greitį ir nulėkė žvyrkeliu Kauknorio kaimo link. Šokę į visureigį ir jį apsukę pasieniečiai bėglį nusivijo.

„Audi A4“, lėkusį milžinišku greičiu, VSAT pareigūnai vijosi apie 5 kilometrus. Netoli Kauknorio jie pamatė persekiotą automobilį nulėkusį nuo kelio ir įskridusį į gilų griovį šalikelėje. Mašina buvo nuvirtusi ant šono. Ja vykę asmenys, pasinaudoję tamsa, paspruko. Aplink mėtėsi maišai su cigaretėmis, kuriuos, įtariama, kontrabandininkai po avarijos ištraukė iš automobilio ir galbūt norėjo panešėti į čia pat augantį tankų pelkėtą mišką.

Iš viso Lazdijų pasieniečiams į rankas pateko 2 tūkst. 450 pakelių cigarečių „Fest“, „NZ Gold Super Slims“ ir „Minsk Superslims“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Iš griovio ištemptas ir gerokai aplamdytas „Audi A4“ bei juo gabenti rūkalai saugomi Kapčiamiesčio užkardoje. Vyksta automobiliu sprukusių asmenų paieška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.