Gelbėjo bičiulio sugyventinę ir jį patį pasiuntė myriop

Tris kartus pagaliu per galvą trenkęs ir bičiulį nužudęs skuodiškis savo kaltės nepripažįsta ir tikina, kad buvo iškilęs pavojus jam ir bičiulio moters gyvybėms. Už tyčinį nužudymą prokuroras paprašė kaltinamajam skirti dešimt metų nelaisvės.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Mar 13, 2015, 10:56 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 2:35 PM

Skuodo rajone, Ylakių miestelyje, gyvenantys 52 metų Algimantas Dimbinskas ir ketveriais metais vyresnis Melachijus Kavalenka buvo draugai – užsukdavo vienas pas kitą, išgerdavo arbatos, pastarasis padėdavo bičiuliui nudirbti ūkio darbus.

Tačiau pernai spalį jų santykiai pašlijo. Vieną vakarą pas A.Dimbinską atlėkė M.Kavalenkos sugyventinė ir pasakė, kad Melachijus grasina ją nužudyti. Išsigandusią moterį vyras priglaudė po savo stogu.

Tuomet užvirė kraujas M.Kavalenkai. Važinėdamas po miestelį dviračiu jis piktinosi savo bičiulio elgesiu, vadino jį gaidžiu ir kitaip užgauliojo, žadėjo padegti bičiulio namus. Miestelio gyventojai nelabai kreipė dėmesio į tokias šnekas, nes tai buvo ne pirmas kartas, bet to, žinojo, kad vyras tik daug šneka, o šiaip nėra agresyvus.

Bet vieną dieną M.Kavalenka atėjo pas A.Dimbinską aiškintis santykių, pasičiupęs akmenį žadėjo išdaužti langą. Šeimininkas trinktlelėjo triukšmadariui per nugarą.

Tą pačią dieną abu susitiko prie parduotuvės. M.Kavalenka buvo išsitraukęs pagalį, bet apsižodžiavę vyrai išsiskirstė.

Tragedija nutiko spalio 15-osios rytą, apie pusę dešimtos.

Išėjęs iš parduotuvės A.Dimbinskas pamatė, kad prie skvere lapus grėbstančios sugyventinės priėjo M.Kavalenka. Netrukus čia atsidūrė ir A.Dimbinskas.

Tuomet M.Kavalenka metė dviratį, išsitraukė jo bagažinėje paspaustą lazdą ir trenkė bičiuliui per galvą.

Abu vyrai kibo vienas kitam į atlapus, nukrito ant žemės ir grūmėsi toliau.

„Jis mane laikė už sprando ir žvalgėsi, kur nukrito lazda, kurią buvau išplėšęs jam iš rankų ir nusviedęs. Pajutau, kad iš žaizdos mano galvoje teka kraujas ir labai susijaudinau, pamaniau, jau esu arti mirties, uždaužys mane. Aš gyniausi, mirties baimė padarė savo“, – Klaipėdos apygardos teisme pasakojo A.Dimbinskas.

Tuomet jis pašoko, pačiupo lazdą ir trenkė bičiuliui per galvą. Tas bandė keltis, bet gavo antrą smūgį, o po trečiojo net lazda sulūžo.

Iškviesta greitoji išgabeno sužalotąjį į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Vakarop vyras mirė. A.Dimbinskas aiškino, kad visa tai buvo tik būtinoji gintis.

Po tragedijos nustatyta, kad mirusysis buvo įkaušęs, o kaltinamasis – blaivus.

Nenorėdamas pripažinti savo kaltės, A.Dimbinskas teisme ieškojo kaltųjų. Kliuvo ir apylinkės inspektoriui, kuris gyveno netoliese, esą viską žinojo ir nieko nedarė.

Kaltinamojo advokatė aiškino, kad jam buvo labai skaudu, kai M.Kavalenka visą savaitę jį vadino gaidžiu – tai girdėdavo ir aplinkiniai. Esą visi žino, kokią prasmę kalėjime turi toks kreipinys. Tie žodžiai žeidė jo garbę ir orumą.

Prokurorui šio žodžio prasmė neatrodo bauginanti: kaimo žmogui gaidys dažniausiai turi tik tiesioginę prasmę.

„ Jūs atlikite eksperimantą. Atvažiuokite į Ylakius ir pavadinkite vyrus gaidžiais, pamatysite, kas bus. O Kavalenka iš anksto ruošėsi dvigubai žmogžudystei ir įrankį tam turėjo“, – sakė A.Dimbinskas, tikinęs, kad gynėsi nuo užpuoliko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.